19 fontos etikett szabály, amit többnyire csak egy bizonyos réteg ismer!

- Hirdetés -

Az emberiségnek tudatában kellene lennie azzal, mit szabad és mit nem szabad tennie bizonyos helyeken. Van néhány íratlan szabály, amiről nagyon sokan nem tudnak, de egy kis utánajárással hamar megvilágosodhatunk. Összegyűjtöttünk néhány ilyen etikett szabályt, amivel jó ha az ember tisztában van, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljön.

Az, hogy otthonunk folyamatosan rendetlen a házigazda hanyagságának tudható be. A rendetlenséggel nem lenne gond, csak vendégek fogadásakor ne fecséreljünk energiát a kifogásokra. Bár a legtöbb vendég ezt úgy is értelmezheti, hogy bízunk annyira bennük, hogy a legrosszabb körülményeket is megmutatjuk neki.

- Hirdetés -

Ha valaki vendégségbe megy hozzád, szólhatsz neki, hogy hozzon magával valamilyen váltó papucsot, mert nem szeretnéd, ha cipőben mászkálnánk a lakásban, ám ha erre mégsem hívod fel a figyelmét, utólag már nem kérheted meg, hogy vegye le a cipőjét.

Utazáskor, olyan embernek kell az anyósülésen ülni, aki figyel a sofőrrel együtt és ha szükséges segít neki. Nem illik azonban elaludni illetve látványosan szenvedni a sofőr mellett, mikor ő próbálna az útra koncentrálni.

- Hirdetés -

Ha kölcsönkéred egy barátod autóját tankold tele vagy több üzemanyaggal add vissza, mint amennyivel kaptad valamint ne felejtsd el kitakarítani.

A legbiztonságosabb hely a sofőr mögött van, a legkényelmesebb az anyósülés mögött, ide általában az idősebbeket szokás engedni, a középső hely viszont a fiataloké, mert ők a legalkalmazkodóbbak.

- Hirdetés -

Minden egyes kézfogáskor fel kell állni a helyünkről, mert ezzel tiszteled meg a partnered. Van néhány eset mikor a kézfogás teljesen mellőzhető, ilyen például az illemhelyen történő, vagy egy dohányzó emberrel való találkozás.

Ha valamilyen halaszthatatlan ok miatt le kell mondani egy találkozót, célszerű egy újabb időpontot egyeztetni vele, ezzel azt mutatod, hogy érdekel a vele való találkozás.

Ha valakivel együtt dolgozunk a munkahelyen, de csak rövid időre látjuk egymást a nap folyamán, akkor is érdemes barátkozni vele, mert ez javítja a munkahelyi légkört.

Az illemszabályok kimondják, hogy 12 éves kortól, már be lehet vonni a tinédzsereket a beszélgetésbe, igaz nem fognak ugyanolyan felnőttnek minősülni, mint a többiek, de akár ők is hozzászólhatnak valamit az elhangzottakhoz.

Ha valakinek elfelejtjük a nevét, nincsen semmi baj, illedelmesen mondjuk meg neki, hogy elfelejtettük a nevét és kérd meg mondja el újra.

A mai világban már nem szükséges telefonon kommunikálni a másikkal, nyugodtan küldhetünk neki emailt vagy üzenetet, ez azért jó, mert nem rontunk ajtóstul a házba és a beszélgetőpartner nyugodtan átgondolhatja a válaszát.

Ha hívsz valakit, de ő nem veszi fel, ne hívd újra, hanem minimum 2 óra szünetet kell hagyni a két hívás között, ezalatt lehetősége van a másik félnek visszahívni téged.

Ha már az ötödik telefonhívásra sem válaszol és vissza sem hív, fölösleges újrapróbálkozni, mert ez egyértelműen kifejezi, hogy a másik nem kíván velünk beszélni.

Ha el kell menned a mosdóba válaszd azt a fülkét, ami nem közvetlenül a foglalt fülke mellett van.

Ha valaki fülhallgatót visel az egyértelműen azt takarja, hogy nem szeretne beszélgetésbe elegyedni. Viszont aki fülhallgatót visel nem hallgathatja olyan hangosan a zenét, ami zavarná a körülötte lévő embereket. Ám, ha valaki mégis megpróbálna beszélgetést kezdeményezni veled, illik kivenni a fülhallgatót és válaszra méltatni a partnert.

Ha gyermekünknek saját szobája van, mindig kopogj mielőtt belépsz, ezzel is megtaníthatod, hogy ha ő lép be valahová szintén kopogjon.

Az irodában annak ellenére, hogy többen dolgoznak ott, akkor is privát hely, tehát ne ülj le mások asztalához, ne nézegesd a papírjait, se a számítógépét és engedély nélkül még csak egy tollat se vegyél el.

Ha több sütemény van a tányéron nyugodtan válogathatsz, de ha már csak egy- két sütemény található a tányéron, illik megkérdezni a körülötted lévőket, igényt tartanak e valamelyikre.

Nőknek is és férfiaknak is egyaránt lehet ajándékba mozi vagy színházjegyet adni, de mindenképpen a férfinek kell átadni a jegykezelőnek a jegyeket és a nő előtt kinyitni az ajtót.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!