19 titok a McDonald’s-ról, amit eddig biztosan nem tudtál

- Hirdetés -

A McDonald’s ma a legnagyobb gyorséttermek közé tartozik, ahova napi szinten mennek az emberek és a forgalom egyre csak nő és nő. A legelső McDonald’s gyorséttermet 1940-ben nyitotta meg egy testvérpár és egy Ray Kroc nevű üzletembernek köszönhetően nagyon sikeres lett. Az étteremről még film is készült, mely „Az alapító” címet viseli. Ebben a filmben mindent elmondanak az étterem alapításáról, menetéről, üzletének fellendüléséről. Az üzletláncnak ma már több, mint 37 000 étterme van, melyek napi szinten kb. 70 millió ügyfelet szolgálnak ki.

Ma olyan titkokat hoztunk el róla, amit nagyon sok fanatikus sem ismer.

1, A menü alapját a helyi ételek kombinációja alkotja, amit az adott ország lakosság véleménye és tetszése alapján hoztak létre. Például Kínában olyan hamburgereket adtak, melybe grillezett német kolbászok voltak. Szingapúrban pedig a hamburger zsemlék mellett rizsből készült zsemléket is használtak. De néhány nagyon szokatlan változattal is össze lehet futni, ilyen pl. a sós francia krumpli csokiöntettel.

- Hirdetés -

2, A legtöbb étel testreszabható, például hozzá lehet adni vagy épp ki lehet venni alapanyagokat. Minden ételt, italt és fagyit a saját ízlésed szerint kérhetsz. Képzeld el rendelhetsz magadnak olyan hamburgert, amiben nincs hús vagy nincs sajt.

3, Vannak olyan ételek és italok, amik bizonyos éttermekben teljesen más néven futnak. Például egyes helyeken törvény tiltja, hogy a fagylalt shakeket turmixoknak hívják, mivel sovány tejet tartalmaznak.

4, A kávé is minden helyen más. Országtól függ, hogy milyen kávékeverékeket árusítanak.

- Hirdetés -

5, Izraelben vannak kóser McDonald’s-ok, melyek állandó menükkel rendelkeznek.

6, A Mekiben és a szupermarketekben kapható Coca-Cola íze teljesen különbözik egymástól. A kólaszirupot egyedi tartályokba szállítják a helyszínre, amit egyből az italautomatákba öntenek. Ezután a gép szódát ad hozzá, majd újabb adag szirupot, megint szódát végül megint szirupot. Ez a folyamat folyamatosan ismétlődik újra és újra.

7, Néhány országban a Mekiben kapható sültkrumplik különleges ízűek. Ez annak köszönhető, hogy egy speciális adalékanyag miatt hús ízűvé válnak.

- Hirdetés -

8, Minden országban más halmazállapotú tojásokból készítik el a reggeli menüket.

9, A Big Macben használt szósz receptjét könnyedén megtalálhatód az interneten. Mi elhoztuk nektek egy TikTok videó formájában.

@evieanddaddy14

##Fakeaway ##mcdonalds ##bigmacsauce

♬ BORED IN THE HOUSE – Curtis Roach

10, Az egyik legszokatlanabb kombináció, amit emberek fogyasztottak a fagylaltba vagy shakebe mártott sültkrumpli.

11, Az úgynevezett „Filet-o-Fish” 1962-ben került be a Meki menüjébe, miután Lou Groen, a McDonald’s franchise-vezetője észrevette, hogy Ohioban a római katolikus valláshoz tartozók pénteken nem húst, hanem halat fogyasztanak.

12, A hamburgerekbe nem friss, hanem száraz hagyma kerül, ami vízbe áztatás után tökéletesen olyan lesz, mintha friss lenne.

13, A McDonald’s sok pénzt fektet a menük fejlesztésébe és a munkavállalók magas szintű oktatásába. Van egy úgynevezett Hamburger Egyetem, melynek kirendelt épületei vannak a világ különböző részein. Ott a hallgatók fejleszthetik vezetői képességeiket, megtanulhatják kezelni az embereket, és képesek lehetnek elsajátítani az ügyfelekkel való kommunikációt.

14, A The Economist 1986 óta a Big Mac index alapján értékeli az étel árát a különböző országokban: Ha ők megszabnak egy árat, akkor minden egyes országnak annyiért kell értékesítenie.

15, A Disney nem akar hozzájárulni a fiatal gyermekek elhízásához, és ez az oka, hogy a Happy Meal menükhöz már nem lehet Disney játékot kapni.

16, Egyes Happy Meal dobozok perforált vonallal rendelkeznek, amelyek elősegítik, hogy a doboz alját tányérrá lehessen a gyerekeknek alakítani.

17, A NASA nagyon régóta áll kapcsolatban a McDonald’s-szal. Houstonban, az űrközponttól nem messze van egy étterem melynek egy űrhajós van a tetején.

18, Országtól függően vannak olyan menük, melyek egészségesebb ételeket és italokat kínálnak. Például a gyerekeknek tejet, ásványvizet, gabona és almaszeleteket, sárgarépát, omlettet és salátát ajánlanak, hogy ne hízzanak el.

19, Ám még az egészségesnek hitt ételek is hízáshoz vezethetnek, mivel a saláták több kalóriát is tartalmaznak mint a szokásos hamburgerek. A cézár saláta például 345 kalóriát, míg a hagyományos sajtburger 298 kalóriát tartalmaz.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!