20+ izgalmas tény, amiről korábban sejtésed sem volt

- Hirdetés -

Életünk során bizonyos dolgok olyan természetesek számunkra, hogy nem is vagyunk kíváncsiak arra, honnan származik vagy mire szolgált eredetileg. A kérdést ugyan nem tesszük fel, de az interneten szörfölve könnyedén belefuthatunk a válaszba. A világhálónak hála ma már majdnem mindenre választ kaphatunk és ehhez ki sem kell mozdulnunk otthonról. Csak elővesszük okostelefonjainkat vagy laptopunkat és néhány másodperc múlva a kérdésből válasz lesz.

Cikkünkben olyan szórakoztató tényeket osztunk veled, amelyekről korábban talán nem is hallottál. Nem is húzzuk tovább az időt, jöjjenek a meglepő tények a nagyvilágból.

A küklopsz mítoszát az ókori görögök találták ki, amikor mamutok csontjaira bukkantak. Fogalmuk sem volt róla, miért ilyen nagyok és életre kelt a küklopsz mítosza.

- Hirdetés -

A horrorfilmekben gyakran alkalmazott fegyver a láncfűrész, ami eredetileg orvosi célokra készült.

1930. április 18-án nem történt semmi a világban. Annyira nyugodt nap volt, hogy a BBC híradósa csak azt tudta mondani, hogy „ma nincs hír”.

A pólókat arra célra hozták létre, hogy a nőtlen férfiaknak ne kelljen azzal kínlódnia, hogy visszavarrják leszakadt inggombjaikat.

- Hirdetés -

Napjainkban a ketchupot már csak ízesítőként, szószként használjuk, de az 1830-as évekig gyógyszerként funkcionált.

Mickey és Minnie egér szinkronhangjai is házasok a való életben.

Sosem jutna eszünkbe, de az állatok közül nem a kígyók vagy a cápák okozzák a legtöbb ember halálát, hanem a szúnyogok.

- Hirdetés -

A színes televízió megjelenése előtt az emberek hetvenöt százalékának álmai fekete-fehérek voltak. Napjainkban már csak tizenkét százalék állítja ugyanezt.

A ’80-as évek végéig Virginia államban a nők csak úgy vezethettek autót, ha párjuk, férjük követte őket egy másik járművel.

Az Uránusz bolygó eredetileg a György nevet viselte, méghozzá III: György, angol uralkodó után.

Dr. James Barry hajtotta végre az első sikeres császármetszést, aki amellett, hogy dél-afrikai orvos volt, a női nemet képviselte.

Földünk felszínét nagyjából négyszáz millió évvel ezelőtt óriás gombák borították.

Az Amerikai Egyesült Államokban egészen a huszadik század elejéig háziállatként tartották a mókusokat.

Az Olimpiai játékok programjai között 1912-től 1948-ig zenei, irodalmi, festészeti és szobrászati versenyek is folytak.

Az arab számok valójában indiai matematikusok felfedezései.

Barbár embereknek azokat nevezték, akik nem beszéltek görög nyelven.

A nyilvános mosdókban teljesen feleslegesek az ülőkék, mivel senki nem ül rájuk, ha pedig mégis, akkor csakis úgy, hogy letakarja azt vécépapírral.

A Bahamákon létezik egy sziget, amelyen csak disznók élnek. Egy igazi turistalátványosság, ugyanis az emberek együtt úszhatnak a malacokkal.

Egy átlagos McDonald’s-os hamburgerben hetven alkotóelem van. Ez pedig azt jelenti, hogy nemcsak húsból, sajtból, némi salátából és zsemléből tevődik össze.

A legyártott gumik darabszámát nézve a világ legnagyobb gumigyártó cége a LEGO.

A normandiai tengerpart homokjának négy százalékát a D-napon elhunyt emberek porai alkotják.

Az anyák napja pusztán egy kereskedelmi fogásnak indult. Sőt, tulajdonképpen napjainkban is rengeteget keresnek rajta a különböző vállalatok.

Salvador Dalí tervezte a Chupa Chups logóját.

Szentpéterváron az Ermitázs múzeumban macskák gondoskodnak a rágcsálók távol tartásáról, mint fizetett dolgozók. Persze valószínűleg ők csak élelmet kapnak fizetés gyanánt.

1898-ban egy író megjósolta a Titanic elsüllyedését. Az óceánjáró 1912-ben került a hullámsírba, amiről valaki már tizenhárom a katasztrófa előtt tudott.

Ausztráliában, Queensland államban csak akkor tarthat valaki nyulakat, ha bűvészként keresi kenyerét, egyébként tilos.

A Kentucky Nemzetközi reptéren törpe pónikat gondoznak, hogy általuk megnyugtassák az ideges utasokat.

A tengeri vidrák állandóan magukkal cipelnek egy követ, ami a kedvencük. Hónuk alá csapva hordják magukkal.

Az Amerikai Egyesült Államoknak egyetlen olyan városa van, amit nő alapított, ez pedig Miami.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!