21 túlélési tipp, ami egy nap megmentheti az életedet

Megosztás

- Hirdetés -

Alekszandr Oboimov, sarkvidéki felfedező soha nem fogja elfelejteni, hogy az egyik diákja megmentette az egész csapat életét egy jegesmedve támadás elől. Ehhez a diák levette a kesztyűjét és a sapkáját, majd letette a hóba. Látta, hogy a medve megáll és úgy gondolta ez működni fog. Levette a kabátját is és eldobta. A medve szagolni kezdte és a csapatnak volt ideje felmenekülni a hajóra és elspurizni a helyszínről.

Mai cikkünkben jó néhány túlélési tippet hoztunk el nektek, amik egy nap megmenthetik az életeteket.

1, Ha egy jegesmedve üldöz, akkor dobj el valamilyen ruhát, hogy a medve azzal legyen elfoglalva ne pedig veled. Így könnyedén elmenekülhetsz előle és biztonságos fedezékbe húzódhatsz.

- Hirdetés -
02 18 21 túlélési tipp, ami egy nap megmentheti az életedet

2, Ha elutazol valahova mindenképpen oszd meg valakivel, családdal, barátokkal az útiterved, így, ha veszélyes emberekkel találkozol és közlöd velük, hogy téged erre és erre az időpontra várnak, akkor már nem leszel annyira könnyű célpont számukra.

3, Egy buszon utazol és látod, hogy egy rabló száll fel a járműre. A legjobb, ha úgy teszel, mint, aki alszik. Ezzel a módszerrel valószínű nem fog téged zargatni, mert azzal lesz elfoglalva, hogy a többi ébren lévő utast megfélemlítse.

03 19 21 túlélési tipp, ami egy nap megmentheti az életedet

4, Ha a 911-et, Magyarországon a 107-et vagy kénytelen hívni, akkor mindenképpen a neveddel és a tartózkodási helyeddel kezdd a probléma bejelentését. Így a rendőrségnek egyből van esélye kiküldeni egy csapatot, hogy segítsenek.

- Hirdetés -

5, Ha főzés közben az olaj lángra kap, semmi esetre sem próbáld vízzel eloltani, mert ezzel csak még egy lapáttal teszel rá. Érdemes inkább valamilyen vastag pokróccal, pléddel lefedni, így megszűnik az oxigén és a tűz kialszik.

6, Ha újra kell élesztened valakit, addig kell csinálnod a folyamatot, míg a mentők ki nem érkeznek. Elképzelhető, hogy a szívmasszázzsal nem fog újraéledni, de legalább fenntartod a „stabil” állapotot és így elkerülhető az agykárosodás. Ha elfáradtál próbálj segítségért kiabálni, hogy vegyék át a műveletet.

04 20 21 túlélési tipp, ami egy nap megmentheti az életedet

7, Az elektromos tüzeket általában hal és vizelet szag előzi meg. Amennyiben a házában vagy épületében ilyen szagot érzel, akkor valószínű veszélyben vagy. Ilyenkor azonnal hagyd el a házat.

- Hirdetés -

8, Ha kajakozol és a kajak belefordul a vízbe akkor azonnal szállj ki a kajakból, mert így sokkal több esélyed van a túlélésre. Ne próbáld meg úgy visszafordítani azt, hogy közben benne ülsz, mert erre nagyon csekély esély van.

05 20 21 túlélési tipp, ami egy nap megmentheti az életedet

9, Soha ne használj egyszerre hypo és ammónia tartalmú vegyszereket, mert ezen tisztítószerek gőze, klórgázt szabadít fel, mely nagyon veszélyes az egészségre nézve. Akár halált is okozhat.

10, Ha úgy érzed szívrohamod lesz, azonnal rágj el egy aszpirint és igyál hozzá vizet, mert így a gyógyszer hamarabb szívódik fel és megakadályozza a probléma kialakulását.

11, Ha valaki megkérdezi az utcán mennyi az idő, a telefonod helyett inkább az órádra nézz. Célszerűbb kicsit feljebb emelni a karod, hogy szemmel tudd tartani az illetőt. Mivel erre az adott fél nem számít ezért zavarba jön.

06 19 21 túlélési tipp, ami egy nap megmentheti az életedet

12, Ha át akarsz kelni az úton de látod, hogy egy olyan autó jön, melynek szélvédőjén nagyon visszatükröződik a nap, várd meg inkább míg elmegy, mert a sofőr nagy valószínűséggel nem lát téged.

13, Jávorszarvas támadás esetén próbálj elbújni egy fa mögé, mert ezeknek a hatalmas állatoknak nagyon rossz a perifériás látása, így nem fognak téged észrevenni és könnyebben el tudsz menekülni.

14, Ha hideg vízbe esel próbálj meg nyugodt maradni és elkezdeni úszni, mert így a tested előbb felmelegszik és a légzésed is normalizálódik és biztonságosan ki tudsz úszni a partra.

07 20 21 túlélési tipp, ami egy nap megmentheti az életedet

15, Ha valaki megszúr, akkor semmiképp se húzd ki a sebből a tárgyat. Az eszköz egyfajta dugóként szolgál, így csökken a vérveszteség esélye. Próbáld leszorítani körülötte a területet egy ruhadarabbal és azonnal hívd a mentőket.

16, Amennyiben észreveszed, hogy követnek az utcán, az első szembejövő embert öleld meg és súgd a fülébe, hogy mi ez az egész. Nagy valószínűséggel úgy tesz, mint aki ismer így a támadó hoppon marad.

08 16 21 túlélési tipp, ami egy nap megmentheti az életedet

17, Ha véletlenül elkezdesz fulladozni, de nincs körülötted senki, a Heimlich fogást alkalmazhatod saját magadon is, ehhez viszont egy kemény felület kell, például pad vagy szék. Fogd meg a kezeddel a szék támlájának két szélét, és tedd a támla fölé a felhasad. Húzd magad a támlára, hogy a megfelelő erőhatás segítségével megszüntesd a problémát.

18, Csupán csak mítosz, hogy az eltűnt személyt 24 órán belül nem lehet bejelenteni. Valójában, ha hamarabb bejelentik az eltűnést, nagyobb eséllyel találják meg a személyt.

09 16 21 túlélési tipp, ami egy nap megmentheti az életedet

19, Ha látod, hogy egy fekete medve vett üldözőbe, semmi esetre se próbálj fára mászni, mert ők ezt sokkal jobban csinálják. Ehelyett fuss le egy dombról, mivel a medvék a súlyuk miatt akkora lendületet szereznek, hogy csak nagy nehézségek árán tudnak biztonságosan megállni.

20, Amennyiben észrevetted, hogy egy autó folyamatosan követ téged, akkor tedd ki balra az irányjelzőt, és az utolsó pillanatban kanyarodj jobbra. Ezzel megtévesztheted őt.

21, Ha nyílt vízben búvárkodsz és észreveszed, hogy egyetlen hal sincs a közelben, vagy hirtelen eltűnnek, az annak a jele, hogy egy cápa közeledik. Ugyanez vonatkozik az erdőre. Ha minden csendes és még a madarak sem csiripelnek akkor nagy baj van.

10 25 21 túlélési tipp, ami egy nap megmentheti az életedet

Hasznosnak találtad a fent említett infókat?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!