5 éve nem használnak WC-papírt. Így spórolnak…

Megosztás

- Hirdetés -

Allenék 5 éve nem használak WC-papírt. Döntésük oka a spórolás. A család pénzt akar félretenni az adósságok kifizetésére. Kiderült, hogy a dolog sikeres…

5 éve nem használtak WC-papírt

Spórolni szeretne? Azt szokták mondani, hogy a legegyszerűbb megoldások a legobbak. Amber Allen kanadai YouTuber, aki a „The Fairly Local Family” csatornát vezeti. Családjával próbálnak hulladékmentes háztartást fenntartani.

R 5 éve nem használnak WC-papírt. Így spórolnak...

Néhány évvel ezelőtt Amber családja pénzügyi gondokba ütközött. A sok adósságuk oka a magas tandíjakhoz kapcsolódott. Muszáj volt megoldást találniuk. Az az ötletük támadt, hogy nem fognak többet WC-papírt vásárolni. Nagyjából ekkortájt született gyermekük. Amber újrafelhasználható pelenkákat adott rá, ami inspirálta. Esetleg ugyanezt lehetne a WC-papír helyett is használni. De ez a megoldás sem lett volna olcsóbb.

- Hirdetés -
Rrr 5 éve nem használnak WC-papírt. Így spórolnak...

A család úgy döntött, hogy újrafelhasználható anyagmaradványokat használ.

Áztatás ecetben

0 Woman ditches loo roll for three years to get out of 56000 debt 5 éve nem használnak WC-papírt. Így spórolnak...

Először is, Amber erős használt szöveteket vásárolt. Elmondása szerint a flanel kiváló választásnak bizonyult. Aztán a nő kisebb darabokra vágta az anyagot, és… ennyi. A család a WC-látogatás során ruhákat kezdett használni. A felhasznált anyag közvetlenül a mosógépbe dobása azonban szörnyű ötletnek bizonyult. Ezért Amber kitalálta, hogy az anyagot előzetesen ecettel vízben kell áztatni. Ennek köszönhetően megszabadulhat a szennyeződésektől, még mielőtt az anyagot a mosógépbe dobná.

fairy 1 5 éve nem használnak WC-papírt. Így spórolnak...

Több év telt el a megoldás bevezetése óta. Ez idő alatt az Amber családnak sikerült összeszedniük magukat anyagilag. (nemcsak a papírvásárlásról való lemondásnak köszönhetően). A háztartás tagjai hozzászoktak az „újrafelhasználható WC-papírhoz”, és azóta is így élnek. Csak akkor vásárolnak rendes papírt, ha vendégeket várnak.

- Hirdetés -

Amikor Amber beszélt az ötletéről a YouTube-on, kiderült, hogy az általa javasolt megoldásnak sok támogatója van.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!