5 népszerű sporteszköz és nagyszerű tervezőik

- Hirdetés -

A körülöttünk lévő tárgyak megjelenése nem véletlen, legyen szó bútorokról, edényekről, ruhákról vagy valamilyen egyéb felszerelésről. Ezeket mind designer-ek tervezik. Nincs ez másképp az alábbi, sporttal kapcsolatos kellékek esetében sem.

1. Focilabda
A legismertebb játékeszköz valójában nem egy sima gömb, hanem azt 32 panel (20 fehér és 12 fekete hatszög) alkotja.
A tervezője Richard Buckminster amerikai építészmérnök és designer.

- Hirdetés -

2. Sakkfigurák
1849. március 1-én Nathaniel Cook bemutatta a saját tervezésű sakkfiguráit, ami rövid időn belül rendkívül népszerű lett. Sőt, mind a mai napig a Nemzetközi Sakkszövetség hivatalos ajánlása.

3. Golflabda
1905-ben William Taylor angol mérnök egy új, szokatlan labdával állt elő, melynek felületén apró bemélyedések voltak. A labdát így sokkal messzebbre lehetett ütni, a jóval hatékonyabb aerodinamikai tulajdonságainak köszönhetően.

- Hirdetés -

4. Görkorcsolya
Az 1960-as évekbeli görkorcsolyáknak leginkább még az volt a szerepük, hogy lehetővé tegyék a műkorcsolyázás gyakorlását.
Scott Olson (jégkorongjátékos) és a testvérei Brennan és Jim azonban továbbfejlesztették az akkor még két soros eszközt: a kerekeket egy sorban helyezték el, valamint megerősítették az egészet, hogy jobban tartsa a bokát.
1980-ban már saját cégük volt (Rollerblade Inc.), ami az ő általuk tervezett görkorcsolyákat gyártotta.

- Hirdetés -

5. Nike sportcipők
1985-ben Tinker Hatfield a Nike-nál helyezkedett el designer-ként. Az évtizedek alatt olyan cipőket fejlesztett, amik ma már klasszikusnak számítanak: Air Max 1, Air Trainer 1, Air Tech Challenge, Huarache, Air Raid.
És igen, a Vissza a jövőbe 2 c. filmben is az ő tervezésű cipője látható.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!