5 ok, amiért egy okos nő bennragad egy rossz párkapcsolatban

Megosztás

- Hirdetés -

Mindene megvan! Szép, okos, sikeres, nagy ház, nagy autó, gyerekek, karrier, szerető férj, egészség, és mégis boldogtalan. A látszat csal. Nem szabad bedőlnünk annak, amit a Facebookon látunk. Soha nem lehet tudni, hogy mi rejtőzik a háttérben.

kep 2022 09 01 155939202 5 ok, amiért egy okos nő bennragad egy rossz párkapcsolatban

A legfontosabb, hogy legyünk őszinték önmagunkkal. Ha valami nem jó, akkor változtatni kell. Ha valahol nem érzed jól magad, akkor ki kell lépni abból a kapcsolatból. Főleg, ha bántanak…

Valamiért mégis az van, hogy egy látszólag tökéletes nő évekig, évtizedekig benne marad egy bántó kapcsolatban. Ennek az oka bizonyos lelki akadályok, amelyekből miatt képtelen „nem”-et mondani.

- Hirdetés -

Magánytól való félelem

kep 2022 09 01 155954206 5 ok, amiért egy okos nő bennragad egy rossz párkapcsolatban

Azt mondják, hogy egyedül jöttünk a világra, és egyedül is távozunk. Egész életünkben a nem megfelelő partner mellett kellene leélnünk az életünket? Csak azért, hogy ne legyünk egyedül? Sokan vannak, aki inkább vannak egy bántalmazó kapcsolatban, mint egyedül.

Normális dolog egy mérgező kapcsolatban élni

Veszekedések, kritizálás, utasítgatás stb. Ezek a toxikus kapcsolat első jelei. Vannak, akik nem vesznek róla tudomást és abban reménykednek, hogy partnerük egyszer majd megváltozik. Nem…nem fog!

kep 2022 09 01 160010474 5 ok, amiért egy okos nő bennragad egy rossz párkapcsolatban

Társadalmi nyomás

A nők már fiatalon azt hallják, hogy az ő dolguk férjet fogni maguknak, majd gyereket szülni. Lehetőleg minél hamarabb, hiszen ketyeg az óra. A társadalmi elvárás, hogy a nő jó feleség és anya legyen, bármilyen körülmények között is.

- Hirdetés -

Önszeretet hiánya

kep 2022 09 01 160027758 5 ok, amiért egy okos nő bennragad egy rossz párkapcsolatban

Sok nő nem szereti és nem tiszteli magát eléggé ahhoz, hogy képes legyen egyedül helytállni. Inkább ragaszkodnak az egészségtelen kapcsolatukhoz. Hajlamosak vagyunk másokra kivetíteni a bizonytalanságunkat. Az okos nő is képes meggyőzni magát arról, hogy nem eléggé szép, nem szerethető, semmirekellő. Főleg ha a párja is ezt nyomatékosítja benne.

Gyermekkori traumák

kep 2022 09 01 160051158 5 ok, amiért egy okos nő bennragad egy rossz párkapcsolatban

Az egészséges, gondtalan, biztonságos, stabil gyermekkor nagyon fontos ahhoz, hogy felnőttként is jobban helytállhassunk a mindennapokban. A bizalomról, szeretetről, törődésről, kommunikációról alkotott első megértésünket a szüleinken keresztül alakítjuk ki.

Fontos, hogy milyen egy fiatal lány kapcsolata az édesapjával. Ebből sokat leszűrhetünk a későbbiekben.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!