84 éve volt utoljára ilyen különleges a péntek 13. Elmondjuk, hogy miért

- Hirdetés -

Te mennyire vagy babonás? Jobban vigyázol magadra, ha a hónap 13. napja péntekre esik? Mennyire tartod szerencsétlennek ezt a napot?

A mai napon a még a csillagok állása is bonyolultabb a szokásosnál. Az sem mellékes információ, hogy 84 évvel történt utoljára ilyen együttállás.

Magyarországon csak szombaton lesz telihold, de már péntek 13-án is érzékelhetjük annak hatásait. Ha feltekintünk az égre, a Holdat máris teljes fényében láthatjuk ragyogni. Ma tőlünk keletre a Nap és a Hold pontosan szemben állnak egymással. A mai telihold különlegessége nemcsak abban rejlik, hogy ma péntek 13. van, hanem az őszi teliholdat a hagyományok nagyon termékenynek tartják. Az ősz ugyanis a szüret és a betakarítás ideje.

- Hirdetés -

Termékeny holdnak (Harvest Moonnak) nevezik a szeptemberi teliholdat. Ez az év legjobb időszaka arra, hogy nemcsak a földeken, de az életben is learathasd a babérokat. A holdtölte a legalkalmasabb idő arra, hogy minden sikert a magadénak tudhass.

Az azonban nagyon ritka jelenség, hogy a telihold péntek 13-ra esik. Ez sokkal érdekesebbé teszi a bolygóállást. Csillagászati és asztrológiai értelemben a teliholdnak nagyon fontos szerepe van a szakemberek szerint. Legutóbb 1935-ben fordult elő ez a ritka jelenség, vagyis 84 évvel ezelőtt volt látható szabad szemmel is. 2000. szeptember 13-án is ragyogott már telihold az égen, de aznap ez a dátum nem pénteki napra esett. A csillagászok nagyjából húsz évenként jegyeznek fel teliholdat, de annak, hogy mindez péntek 13-ra essen, nagyon kicsi az esélye.

Legközelebb 2038. szeptember 13-án várható telihold, majd pedig 19 évvel később, 2057-ben is beragyogja majd a Hold az eget. De ezek a dátumok már biztosan nem pénteki napok lesznek, 2038-ban hétfőn, míg 2057-ben csütörtökön gyönyörködhetünk újra ebben a csodálatos jelenségben.

- Hirdetés -
983389696

A mai telihold az elkövetkezendő száz évben biztosan nem fog megismétlődni, tehát érdemes élni a lehetőséggel, emellett viszont nagyon oda kell figyelni saját magunkra is. Környezetünkben nagyobb türelmetlenséget és feszültséget tapasztalhatunk az átlagosnál, így könnyen összetűzésbe keveredhetünk másokkal. Fontos tehát az óvatosság mind a közlekedésben, mind pedig a közvetlen környezetünkben. Ma egy kicsit próbálj lassítani a rohanó tempón, így biztosan elkerülheted a kellemetlen helyzeteket.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!