9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat…

Megosztás

- Hirdetés -

Most a férfiak és a nők közötti különbségekről lesz szó. Mondhatnánk, hogy egész életünkben tudtunk erről, de ez nem ilyen egyszerű. Biztosak vagyunk benne, hogy tudunk pár újat mutatni…

Az ujjak hossza

kep 2022 10 27 083939906 9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat...

Hasonlítsuk össze a mutató- és a gyűrűsujjunk hosszát. Általában a mutatóujj hosszabb. A férfiaknál a gyűrűsujj. A tudósok szerint szerint ezeknek az ujjaknak a hossza az anyaméhben a magzatra ható férfi és női hormonok szintjétől függ. Tehát a tesztoszteron az oka annak, hogy férfiaknál a gyűrűsujj hosszabb, mint a mutatóujj.

A bőr a sarkakon

kep 2022 10 27 084125256 9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat...

A tudósok rájöttek, hogy a nők bőre jobban hidratált a dekoltázs területén és a kézen. A sarkukon lévő bőr szárazabb, mint a férfiaké. Tehát egyenlő feltételek mellett a férfi sarka simább.

- Hirdetés -

Keblek

kep 2022 10 27 084310041 9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat...

Azt gondolhatnánk: „Miért kellenek egy férfinak mellbimbók?”. Talán furcsán hangzik, de kezdetben mindenki nő volt. Amikor az embrió elkezd fejlődni az anyaméhben, a férfi Y-kromoszóma nem kezd azonnal működni. Az első 5-6 hétben a fejlődés csak az X kromoszóma hatására megy végbe, így a mellbimbóknak elegendő ideje van kialakulni. Ha az embrió hím, az Y kromoszóma „bekapcsol” ezen idő elteltével, és fiú jön létre. A férfiak még tejet is termelhetnek. A szoptatás speciális körülmények között aktiválódik, például a prolaktin hormonnal történő kezelés során.

Látás

kep 2022 10 27 084520327 9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat...

A nők jobban látják a színeket, de a férfiak jobban követik a gyorsan mozgó tárgyakat. Ez valószínűleg a vadászó-gyűjtögető múltunkhoz köthető, amikor a férfiak vadásztak, a nők pedig gyűjtögettek. Például a narancs vörösebbnek tűnhet egy  férfi számára, mint egy nő számára. A fű szinte mindig zöldebb a nők számára, mert a zöld tárgyak sárgábbnak tűnnek a férfiak számára.

Izomtömeg növelése

kep 2022 10 27 084615239 9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat...

A nőknek sokkal többet kell tenniük azért, hogy formálódjon az alakjuk, mint a férfiaknak. Ennek oka a tesztoszteron. A nőknél is van, de kisebb mennyiségben. A férfiaknak emiatt sokkal könnyebb és gyorsabb az izomtömeg növelése.

- Hirdetés -

Hajhullás

kep 2022 10 27 084748777 9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat...

Az 50 éves kor utáni kopaszodás a férfiak mintegy felére (és a nők egynegyedére is) jellemző. Ennek oka egy széles körben elterjedt örökletes betegség, az androgén alopecia, amelyet „férfi kopaszságnak” is neveznek. Ennek az állapotnak köszönhetően a szőrtüszők összezsugorodnak, a haj vékonyabbá és rövidebbé válik, végül eltűnik. A tüszők zsugorodását a dihidrotesztoszteronnal, a tesztoszteron melléktermékével szembeni érzékenység okozhatja. Ez azt jelenti, hogy minél több izomépítő hormonja van egy férfinak, annál valószínűbb, hogy kopasz lesz.

Ádámcsutka

kep 2022 10 27 084852889 9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat...

Mind a férfiaknak, mind a nőknek van  Ádámcsutkája , de ez a férfiaknál hangsúlyosabb. Miért? Az ádámcsutka a hangszálainkat védő porc. A pubertás során képződik. Mivel a felnőtt férfiak hangszálai nagyobbak, az ádámcsutkájuk is kiemelkedőbb. Mellesleg minél nagyobb az ádámcsutka, annál mélyebb a hang. 

Az agy mérete

kep 2022 10 27 085048158 9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat...

A férfi agya nagyobb, mint egy nőé, de ez nem jelenti azt, hogy a férfiak intellektuálisan jobbak a nőknél. Ezenkívül mindkét nemnél az agy egyes részei eltérő méretűek és eltérően működnek. Például a hippocampus, amely részt vesz a tanulásban és az emlékek létrehozásában, nagyobb a nőknél. Az érzelmek átéléséhez és az ezekre való emlékezéshez kapcsolódó amygdala pedig nagyobb a férfiaknál.

- Hirdetés -

A tudósok  kísérletet végeztek : videót mutattak az alanyoknak, hogy felidézzék néhány személyes élményüket. Kiderült, hogy a férfiaknál csak a jobb amygdalában figyeltek meg aktivitást, a nőknél pedig csak a bal oldalon.

Szakáll

kep 2022 10 27 085141809 9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat...

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a szakáll nem nyújt semmilyen előnyt. Szóval, miért nő? Van egy  elmélet, hogy az állkapocs a szakállnak köszönhetően masszívabbnak tűnik, így viselője erősebbnek és férfiasabbnak tűnik. Valószínűleg női őseink hajlamosak voltak sűrű szakállú férfiakat választani partnerüknek, mert úgy gondolták, hogy egészséges utódokat hoznak létre velük.

Bónusz: Magassarkú

kep 2022 10 27 085223717 9 különbség a férfiak és a nők között, amelyre meglepő a magyarázat...

A magassarkú manapság a nőiesség egyik szimbóluma. A 17. században azonban a perzsa lovasok egy hüvely magas sarkú cipőt viseltek. És mivel a lovak birtoklása a gazdagság szimbóluma volt, a magassarkú cipők a pénzt és a hatalmat is jelentették. A perzsák aztán behozták divatjukat Európába. XIV. Lajos francia király a magassarkú cipők nagy rajongója lett. Még egy rendeletet is kiadott, amely szerint csak a nemesek viselhettek ilyen cipőt. Minél magasabb és vörösebb volt a sarok, annál nemesebb volt a viselője. A Napkirály csak azoknak engedte meg piros sarkú cipő viselését, akiket a legjobban kedvelt. De a 18. század óta a magassarkú nőies viseletté vált, bár ez nem akadályozta meg az olyan rocksztárokat, mint David Bowie és a The Beatles, hogy abban lépjenek fel.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!