9 mítosz a nők egészségi állapotáról, amit még mindig nagyon sokan elhisznek

- Hirdetés -

Nagyon sok sztereotípia és mítosz kering a világon a nők menstruációs ciklusával és egyéb egészségügyi dolgaival kapcsolatban. Rengetegen gondolják úgy, hogy a menstruációs ciklus alatt nem lehet sportolni, vagy koitálni, szaunázni vagy épp forró fürdőt venni. Nos, annak érdekében, hogy mindenki tisztán lásson és elhessegessük ezeket a dolgokat elhoztuk ezt a cikket, mely a a legnépszerűbb és legelterjedtebb mítoszokat veszi górcső alá. Lássuk, hogy mi is az igazság az egészből.

1, mítosz: Nem szabad sportolni és koitálni menstruáció alatt.

A menstruáció alatt is ugyanúgy lehet sportolni, ugyanis semmi sem veszélyezteti az egészséget és a testi épséget. A testmozgás amúgy is segít enyhíteni a görcsöket és a kellemetlen tüneteket. Az intim együttlét sem tiltott, sőt a felszabadult oxitocin fokozza a méh izmainak összehúzódását, így a kellemetlen napok időtartama csökkenhet. Ha viszont te magad döntesz úgy, hogy ezeket nem akarod csinálni azzal sincs gond.

- Hirdetés -

2, mítosz: A tampon a legpraktikusabb higiéniai termék.

Nos a legbiztonságosabb és legpraktikusabb higiéniai termék valójában a menstruációs csésze. A lista második helyét foglalja el a betét és csak azután jönnek a tamponok.

3, mítosz: A menstruáció ideje alatt tilos a fürdőzés és a szaunázás.

- Hirdetés -

A menstruációs időszak alatt is teljesen biztonságos a fürdő és a szauna használata. Sőt jót is tesz ugyanis ezek hatására lecsökken a vérzés időtartama.

4, mítosz: A menopauza általában 50 év felett jelentkezik.

A menopauza jelei általában 42 és 58 éves kor között jelentkezik, viszont akadnak olyan emberek, akik már 35 éves koruk után tapasztalnak ilyen tüneteket. Angelina Jolie egy interjú keretein belül elismerte, hogy ő 39 évesen már benne volt a menopauzában. Susan Sarandon ezzel szemben csak 54 évesen került bele.

- Hirdetés -

5, mítosz: Ha tampont használsz medencés fürdőzés előtt, az megvéd a fertőzésektől.

Sajnos a tampon sem védhet meg a fertőzésektől, ugyanis azzal együtt is befolyhat a víz a hüvelybe. Sőt, annak esélye, hogy megfertőződsz a többszörösére emelkedik. Ha ez mind nem lenne elég, a hüvely nyálkahártyája is megsérülhet.

6, mítosz: A nők reproduktív életkora korlátozott.

Oroszországban a nők reproduktív életkora 15–49 évre tehető. Az orvosok azonban továbbra is használják a „geriatrikus terhesség” kifejezést (terhesség, amely 35 éves kor után következett be). A modern nőgyógyászat azonban növelheti a nők termékenységét, bár nem természetes módon.

Ma már biztonságosan lefagyaszthatod a petéidet, így nem kell attól félned, hogy a későbbiek folyamán már nem lesz annyira termékeny. Oroszországban a lefagyasztott peték tárolásának költsége havi 5000 forint.

Meg kell jegyeznünk, hogy nem minden esetben a kor játszik szerepet a dologban. Vegyük például Ingeborga Dapkūnaitė és Kim Kardashian esetét. Ingeborga 54 évesen képes volt természetes úton teherbe esni és gyermeket szülni, míg Kim 38 évesen erre már nem volt képes, ezért harmadik babájukat béranya hordta ki.

7, mítosz: Szinkronizálódik a menzeszed a barátnődével, anyukádéval, testvéredével.

Sok lány van még mindig abban a hitben, hogy szinkronizálódik a menzesze a barátnőjével, anyjáéval, tesójáéval, ha sok időt töltenek együtt. Ennek a jelenségnek az igazi oka az alapvető statisztikákban rejlik, nem pedig a hormonokhoz. Vannak időszakok, mikor egyszerre jön meg nekik, de többnyire eltérő időszakokban jön meg nekik.

8, mítosz: A melltartó viselése mellrákhoz vezet.

Tévhit, hogy a melltartó nyomást gyakorol a nyirokcsomókra, és ezért mellrákot okozhat. Az American Society szerint, nincs bizonyíték,a mi alátámasztaná ezt a hipotézist. Sőt, hogy bebizonyítsák ennek nincs valóságalapja, 1500 nőt tanulmányoztak, és egyiknél sem jelentkezett panasz.

9, mítosz: Az ülésfűtés csak a férfiak egészségére veszélyes.

Igazság szerint egyik nemnek sem egészséges az ülésfűtés, ugyanis olyan betegségek alakulhatnak ki, mint méh, petefészek vagy prosztatagyulladás. Ha jót akarsz magadnak, akkor nem használod ezt a funkciót.

Te melyiket hitted el?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!