9 rossz sztereotípia az egészséges életmódról, ami több kárt csinál, mint hasznot!

- Hirdetés -

Az egészséges életmód nagyon nagy divat lett a mai világban, amit mindenki nagyon szívesen követ. A kiegyensúlyozott étrend, a testmozgás, a pihentető alvás, egészségesebb és boldogabb embereket eredményez. De amennyire lelkes ilyenkor az ember, annyira tudja követni a rossz sztereotípiákat, amik jól hangzanak, de valójában sokat tudnak ártani az emberi szervezetnek. Összegyűjtöttünk, néhány, sztereotípiát, melyről sokan hiszik azt, hogy hasznos, pedig az igazság az, hogy nem az.

A sötétebb húsú halak egészségesebbek.

A vadon élő lazac fajok húsa más színű, amelyiknek zsírosabb a húsa több Omega 3 zsírsavat tartalmaz. Egyes halaknak a húsa sokkal világosabb, ami arra utal, hogy nem annyira zsíros, tehát egészségesebb, így bátran lehet fogyasztani. Ha a szupermarketekbe sötétebb húsú halat látsz, és tudod róla, hogy annak nem olyan színűnek kell lenni, akkor ne vedd meg, mert valamelyik gazdaságban tenyésztették ki, ami életében nem látott tengervizet.

- Hirdetés -

Az ergonómikus bútorok mindig jobbak a szokásosnál.

Az ergonómiai bútorokat a hátfájás enyhítése reményében hirdetik, de ez csak egy marketing fogás. Bizonyított: a helytelenül kiválasztott szék éppen ellenkezőleg hat, képes rontani állapotunkon. Ezenkívül az ilyen bútorok nagyon „érzékenyek” az ülésre és a testtartásra.

- Hirdetés -

Az ergonomikus szék vizsgálata nagyon hosszú időt, és figyelmességet igényel. Ha nincs lehetőséged arra, hogy kipróbáld vásárlás előtt, akkor jobb elengedni az ötletet.

A szervezet rendszeres „méregtelenítése”.

- Hirdetés -

Tanulmányok nem támasztották alá az otthoni beöntés, detox, speciális étrend, böjt és különböző gyógyteák hatékonyságát. De ezeknek a negatív hatásait viszont megállapították. Ha orvosi tanács nélkül kezdesz bele ilyen dolgokba biztos lehetsz benne, hogy bélflóra problémák, puffadás, hányinger, vese- és májelégtelenség tünetei jelentkezhetnek.

Mikrohullámú sütőben készült illetve melegített ételek károsak.

A mikrohullámú sütőben melegített ételek, illetve olyan ételek, amiket el lehet benne készíteni, nem károsodnak a mikrohullámok által, sőt nem veszítenek vitaminokat és hasznos anyagokat sem. Hasznosságuk csak az összetevők függvénye.

Ráadásul a mikrohullámú sütő alkalmasabb egyes ételek elkészítésére.

Minden gyümölcsöt és zöldséget meg kell hámozni.

Táplálkozási tanácsadók szerint, a legtöbb zöldséget, mint például az uborkát, tököt, paradicsomot, paprikát és a gyümölcsöket sem kell megfosztani héjuktól. Eltávolításával káliummal, magnéziummal, vitaminokban (C, K, PP, karotin, B-vitaminok) és antioxidánsokban hasznos rostoktól fosztjuk meg őket.

Azt viszont sose felejtsd el, hogy mind a gyümölcsöket, mind a zöldségeket, meg kell alaposan mosni, mielőtt elfogyasztanád.

Koránkelés hétvégén.

A Chicagói Egyetem tanulmányai megerősítették, hogy a hétvégén való hosszabb ideig tartó alvás az inzulinérzékenység és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát javította.

Hasonló eredményeket értek el Svédország tudósai is: a hétvégéken 9 órás alvás, 15% -kal csökkentette a korai halálozás kockázatát.

Edzés előtti nyújtás.

Amint azt Kanadából és az Egyesült Államokból származó tudósok tanulmányai kimutatták, a statikus nyújtás sérüléseket okozhat. Természetesen segít, hogy az izmok rugalmasabbá váljanak, de ugyanakkor gyengíti is őket, és erőteljes edzés közben rontja az állóképességet és a teljesítményt.

„Pozitív gondolkodás” – a lelki egészség kulcsa.

Pszichológusok azt állítják, hogy az egyre népszerűbb „pozitív gondolkodás” veszélyes. Ez a koncepció csökkenti a valóság észlelését, nem teszi lehetővé, hogy kiszámítsuk a negatív hatások és kockázatok lehetőségét, valamint nem tudjuk elkerülni a hibákat azon az úton mely céljaink felé haladnak és ez szorongást vagy depressziót vált ki.

A szőlőlé sokkal jobb, mint a cukrozott üdítők.

Ausztrál és Brit tudósok tanulmányai szerint, a szőlőlé által okozott kár összehasonlítható a cukrozott üdítők fogyasztásának következményeivel. A nagy mennyiségű cukor (függetlenül attól, hogy csomagolt vagy frissen facsart gyümölcslé) növeli az elhízás, a cukorbetegség valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

 

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!