A 14 éves lány otthon gyűjtötte az egészségügyi betéteket és tamponokat. Végül bevallotta, hogy miért tette mindezt

- Hirdetés -

Vannak témák, amelyekről sokan nem képesek nyitottan beszélni. Kínosnak tűnnek vagy egyszerűen helytelennek. Ilyenek a székelés, pukizás, menstruáció. Ez a 14 éves lány bebizonyította, hogy számára nincsenek tabuk.

Az egész úgy kezdődött, hogy egy chicagói iskola tanára megkérte a diákjait, hogy írjanak egy esszét valamilyen társadalmat érintő témával kapcsolatban.

kep 2021 12 17 154418 A 14 éves lány otthon gyűjtötte az egészségügyi betéteket és tamponokat. Végül bevallotta, hogy miért tette mindezt

Lily Alter a hajléktalan nőkről írt az esszéjében.

- Hirdetés -

Minél többet kutatott a témában, annál több kellemetlen dolgot tudott meg.

„A hajléktalan nőkre és a problémáikra gondoltam. Az írást cselekvéssel szerettem volna ötvözni.”

Rájött, hogy sok hajléktalan nőnek gyakran kell választania az étkezés, a szállás, az egészség és a higiénia között. Tudta, hogy ez nagyon nehéz és kínos a számukra.

- Hirdetés -
kep 2021 12 17 154409 A 14 éves lány otthon gyűjtötte az egészségügyi betéteket és tamponokat. Végül bevallotta, hogy miért tette mindezt

Ekkor támadt egy ötlete…

A 14 éves lány úgy döntött, hogy egy bizonyos intézkedést kezdeményez. Elkezdte gyűjteni a tamponokat, egészségügyi betéteket és egyéb higiéniai termékeket, amelyekre a menstruáció esetén szükség lehet.

kep 2021 12 17 154352 A 14 éves lány otthon gyűjtötte az egészségügyi betéteket és tamponokat. Végül bevallotta, hogy miért tette mindezt

A tini anyukáját meglepte a lánya „gyűjteménye”. Mikor azonban megtudta, hogy mi a célja vele, nagyon büszke lett rá.

- Hirdetés -

A higiéniai termékeket kis készletekbe csomagolja, kiviszi az utcára és odaadja hajléktalan nőknek. Mindegyiknek elegendőnek kell lennie egy nő számára a nehéz napokon.

A 14 éves lány nagyon jól tudta, hogy cselekednie kell. Néha elég egy apróság is. Ezzel is rengeteget tett mások egészségéért és közérzetéért.

kep 2021 12 17 154343 A 14 éves lány otthon gyűjtötte az egészségügyi betéteket és tamponokat. Végül bevallotta, hogy miért tette mindezt

Egyesek nevetségesnek találják mindezt, mások szerint ennél vannak fontosabb és égetőbb problémák is. A lényeg, hogy valahol el kell kezdeni. Nagyon jó érzés látni, hogy vannak gyerekek, akik nem egész nap az iPhone-jukat nyomkodják, hanem képesek arra is, hogy valamit tegyenek embertársaikért.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!