A 3 éves magyar leukémiás kislányt TÍZSZER utasították el az orvosok. Az anyja már segítségért könyörgött

Megosztás

- Hirdetés -

Öt hónapba telt, hogy az orvosok elvégezzék a kislányon az első komolyabb vizsgálatot.

Egy Skóciában élő magyar család élete egyik napról a másikra fordult rémálomba. A hároméves Theano nyár végén kezdte az ovit. Többször is beteg lett, de az orvosok úgy gondolták, hogy csak a beszoktatás alatt elkapott fertőzés áll mögötte. A kétségbeesett anya, Zahorszki Ilona már 10 orvosnál is járt a kislánnyal, mivel gyanús volt számára az a sok tünet, amiket gyermeke produkált.

Az orvosok folyton hazaküldték őket, és a tüneteket vírusos fertőzéssel magyarázták.

Kezdetben fül, és mellkasi panaszok jelentkeztek nála. Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy ez teljesen normális ebben a korban. A tünetek azonban nem enyhültek, hanem egyre inkább súlyosbodtak. Ízületi panaszok és székrekedés is jellemzővé vált.

- Hirdetés -
kep 2023 01 21 162841869 A 3 éves magyar leukémiás kislányt TÍZSZER utasították el az orvosok. Az anyja már segítségért könyörgött

Ilona már könyörgött az orvosoknak, hogy valaki vizsgálja ki rendesen a kislányát!

Minden alkalommal, amikor vizsgálatra mentünk, vérvételt kértem. Legbelül éreztem, hogy nagy a baj. Theano teljesen megváltozott.  A betegsége előtt rendkívül mozgékony, és élettel teli gyerek volt, rengeteg barátja volt. 

Öt hónapnyi küzdelem után a háziorvos végül beutalta a kislányt egy átfogó vizsgálatra a glasgow-i gyermekklinikára. A szülők már úgy voltak vele, hogy inkább hazahozzák Magyarországra a kislányt, hátha itt rendesen kivizsgálják.

kep 2023 01 21 162849379 A 3 éves magyar leukémiás kislányt TÍZSZER utasították el az orvosok. Az anyja már segítségért könyörgött

Szinte már könyörögtem azért, hogy kapjunk beutalót a gyermekklinikára, és vizsgálják meg alaposan Theanot. Állandóan rosszul volt, de a háziorvos szerint, ez teljesen normális ebben a korban. 

- Hirdetés -
kep 2023 01 21 162857291 A 3 éves magyar leukémiás kislányt TÍZSZER utasították el az orvosok. Az anyja már segítségért könyörgött

Az anya már szinte ordított az ügyeletes orvossal, aki nem akart semmilyen komolyabb vizsgálatot elvégezni. Majd végül belement. Ekkor derült ki, hogy a kislány egy ritka fajta leukémiával küzd. Ilona elmesélte, hogy a kislánynak megfelelő kezelés nélkül alig pár hónapja lenne hátra. Azonnal megkezdték a kemoterápiás kezelést.

kep 2023 01 21 162906826 A 3 éves magyar leukémiás kislányt TÍZSZER utasították el az orvosok. Az anyja már segítségért könyörgött

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Borsonline, Mirror

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!