A háború nem az oroszok tervei szerint zajlik, de Putyinnak már nincs vesztenivalója

- Hirdetés -

Egy hónapja tart a háború, amelyet az egész világ figyel. Egy olyan csata, amely teljesen másképp néz ki, és egészen más lefolyású, mint ahogyan azt bárki korábba elképzelte. Ma, a független Ukrajna elleni egy hónapos invázió után, egy dolgot tudunk: Putyinnak nincs vesztenivalója…

puntyika 1 A háború nem az oroszok tervei szerint zajlik, de Putyinnak már nincs vesztenivalója

A háború egyáltalán nem Putyin tervei szerint zajlik

Ukrajna bátran védekezik több mint négy hete, az orosz csapatok jelentős veszteségeket szenvednek, és egyelőre nem sikerült elérniük nagyobb célt, a demokratikus államok pedig további jelentős gazdasági szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben. Eközben az oroszok, akik a csatatéren akarták megmutatni fölényüket és előnyüket. Ukrajna moráljának megtörésére törekednek, kegyetlen háborús bűnöket követnek el a polgári lakosság ellen.

Vlagyimir Putyin biztosan nem így képzelte el ennek a háborúnak a lefolyását.

Kezdetben, vagy legalábbis Putyin nyilatkozataiból következtethetünk, az orosz csapatok azt a parancsot kapták, hogy ne rombolják le a civil infrastruktúrát és ne lőjenek le civileket. Kiderült azonban, hogy túlságosan megkötötte a katonaság kezét – különösen, ha nagyvárosok megszerzésére irányuló kísérletekről van szó. Ma a városok lerombolása és a civilek megölése Oroszország tehetetlenségének kifejeződése. A példák közé tartozik Harkov vagy Mariupol. Még ha kezdetben feltételezték is, hogy az orosz katonák nem támadnak meg civileket, ez a szabály ma már nincs érvényben.

- Hirdetés -

– mondja Anna Maria Dyner, az Állami Nemzetközi Ügyek Intézetének fehérorosz és oroszországi elemzője a Wirutalna Polska számára adott interjúban.

„Putyinnak nincs vesztenivalója”

A kijevi tüntetés meghiúsult. Oroszország gyorsan áttért az eszkalációs doktrína végrehajtására. A háború alacsony intenzitású szakaszából a totális háborúba léptek át, civilek és polgári épületek ágyúzásával és bombázásával. Ez a legundorítóbb dolog, ezek a háborús bűnök. 

kep 2022 03 26 093345 A háború nem az oroszok tervei szerint zajlik, de Putyinnak már nincs vesztenivalója

A csatatéren elszenvedett számos vereség ellenére Jan Rokita geopolitikai kommentátor úgy véli, hogy „az a feltételezés, hogy Putyin visszavonul, politikai abszurdum és imádság a csodáért”.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!