A koronavírusból kigyógyult férfi elárulta, mi mentette meg a lélegeztetőgéptől

- Hirdetés -

Az 59 éves férfinek mindössze ötven százalék esélye volt a túlélésre. A lélegeztetőgéptől azonban, megmentette őt egy sajátos légzéstechnika.

robthomas 1000x555 1 A koronavírusból kigyógyult férfi elárulta, mi mentette meg a lélegeztetőgéptől

A koronavírusból gyógyult ki egy édesapa, akit a Gloucestershire Royal Hospital intenzív osztályáról engedtek haza. A férfi elárulta, hogy az orvosok odaadó munkájának és egy különleges légzéstechnikának köszönheti életét.

Rob Thomas március 30-án kapta el a fertőzést, de akkor antibiotikumok felírása után még hazaküldték őt. Néhány nappal később viszont, már jelentkeztek rajta a koronavírus tünetei. Magas láza miatt orvoshoz fordult, ahol kiderült, elkapta a betegséget.

- Hirdetés -

Állapota folyamatosan romlott, így az intenzív osztályon kezelték tovább. Az orvosok elmondták a családnak, hogy az édesapának ötven százalék esélye van a túlélésre.

A férfi testvére, aki egyébként ápolóként dolgozik, azt a tanácsot adta neki, hogy „csak lélegezz”.

unnamed 1 A koronavírusból kigyógyult férfi elárulta, mi mentette meg a lélegeztetőgéptől

A tanács semmi különöset nem tartalmazott ugyan, mégis ez mentette meg az 59 éves férfi életét. Ennek következtében Thomas megkérte az orvosokat, hogy ültessék fel, ugyanis a háton fekve már alig kapott levegőt. Ülve már a fali órát nézve irányította légzését.

- Hirdetés -

„Csak ültem ott, néztem az órát, és ütemesen lélegeztem mélyeket. Az orvosok azt mondták, hogy ez a mélylégzés mentett meg engem attól, hogy lélegeztetőgépre kerüljek” – emlékezett vissza a történtekre.

k epa20200326246 e1585542858719 1024x576 1 A koronavírusból kigyógyult férfi elárulta, mi mentette meg a lélegeztetőgéptől

A mélylégzés tulajdonképpen egy relaxációs gyakorlat, aminek köszönhetően csökken a stressz, valamint a tüdő alsó részébe is jut elég levegő, kihasználva ezzel a tüdő teljes kapacitását.

Lassan és számolva vette a levegőt, a fókuszált légzés pedig nyugtató hatással volt rá. A mélylégzésnek köszönhetően a férfi elkerülte, hogy lélegeztetőgépre kapcsolják, néhány nappal később pedig elhagyhatta az intenzív osztályt, majd hazamehetett a kórházból.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!