A miniszterelnök döntéseinek hála teljes kudarc volt a járványkezelés. Ezrek életébe került.

- Hirdetés -

A politikusok szerint a nyájimmunitás mielőbbi eléréséhez szabadon kellene engedni a vírust.

A The Guardian meglepő cikket hozott le az angolok járványkezelésével kapcsolatban.

- Hirdetés -
kep 2021 10 13 111455 A miniszterelnök döntéseinek hála teljes kudarc volt a járványkezelés. Ezrek életébe került.

Az Egyesült Királyságban úgy vélik, hogy a COVID-járvány kezelése egy igazi kudarc volt. A tudósok és a politikusok hibát hibára halmoztak, mellyel komolyan súlyosbították az amúgy is kritikussá vált helyzetet. Számtalan ember halálát okozták az elhamarkodott döntések.

kep 2021 10 13 111356 A miniszterelnök döntéseinek hála teljes kudarc volt a járványkezelés. Ezrek életébe került.

Az angoloknál megjelent egy jelentés: „Koronavírus: eddigi tanulságok” címmel. Ebben leírják, hogy az britek nagyon lassan reagáltak a COVID-járványra és emiatt az első hullám idején lényegesen rosszabb volt a helyzet náluk, mint a többi országban. A legnagyobb gond az információátadás szervezetlensége volt.

Az Egyesült Királyság az első között vezette be a koronavírus tesztet, de ezt az előnyt hamar eltékozolták. Képtelenek voltak rendesen elemezni a helyzetet, így egy hatalmas egészségügyi krízissel álltak szemben.

- Hirdetés -
kep 2021 10 13 111408 A miniszterelnök döntéseinek hála teljes kudarc volt a járványkezelés. Ezrek életébe került.

A miniszterelnök, Boris Johnson 2020. március végén rendelte el a teljes lezárást. Ez két hónappal azután volt, hogy a tanácsadóival értékelték a világjárványt. Szerintük ez a késlekedés az óvatosság miatt volt. Ez az óvatosság azonban emberek ezreinek az életébe került. Egy ilyen helyzetben, mint egy világjárvány, minden hét, minden nap számít.

Noha a brit vakcina meglehetősen hamar elérhetővé vált, ez is kevésnek bizonyult.

kep 2021 10 13 111437 A miniszterelnök döntéseinek hála teljes kudarc volt a járványkezelés. Ezrek életébe került.

Az említett jelentésből kiderül, hogy a kormány csak a nyájimmunitás elérésében látta a megoldást. Ez, abban az időben csak úgy lett volna elérhető, hogy a lakosság átesik a fertőzésen. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a britek meglehetősen félvállról vették a kormány intézkedéseit. Nem különösebben foglalkozott a lakosság a szabályokkal.

- Hirdetés -
kep 2021 10 13 111508 A miniszterelnök döntéseinek hála teljes kudarc volt a járványkezelés. Ezrek életébe került.

Az is meglehetősen furcsa, hogy a kormány teljesen kihagyta a nemzetközi szakértőket, pedig kellett volna számukra a tanács olyan országokból, ahol sikeresebbnek bizonyultak az intézkedések. Azt sem érti senki, hogy miért hagyták abba a tömeges teszteléseket, amikor a WHO a szigorúbb kontaktkutatásra és karanténokra hívta fel a figyelmet.

kep 2021 10 13 111518 A miniszterelnök döntéseinek hála teljes kudarc volt a járványkezelés. Ezrek életébe került.

A kormány kifejezetten károsnak találja a jelentést. Szerintük ezzel feltépik a sebet a koronavírus halálos áldozatainak családjainál.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!