A NASA tudósa szerint a Mars egykor olyan volt, mint a Föld – Egy videóban be is mutatják, hogy nézett ki

Megosztás

- Hirdetés -

Reméljük nem mi vagyunk az egyetlenek, akiket oly mértékben vonz az űr, hogy képesek lennénk elvégezni egy asztronauta kiképzést, hogy ellátogathassunk a világűrbe. Már kisgyerekként is lenyűgözött bennünket az a sok csillag, amit esténként a sötét égbolton láttunk, ezért belevetettük magunkat a csillagászat rejtelmeibe. Rengeteg dokumentumfilm, könyv, mese állt rendelkezésünkre, hogy megismerjük a naprendszert, a bolygókat, a csillagokat, a napot…stb. Gyakran tettük fel a kérdést, vajon vannak-e még olyan bolygók mint a Föld? Van-e élet más bolygókon?

3 19 A NASA tudósa szerint a Mars egykor olyan volt, mint a Föld - Egy videóban be is mutatják, hogy nézett ki

Ez a kérdés nemcsak minket, hanem a tudósokat is foglalkoztatta. Annak érdekében, hogy ezen kérdésekre választ találjanak kutatni kezdték a csillagokat és a naprendszert. Számításokat végeztek, elemzéseket csináltak. Szondákat terveztek és lőttek fel az űrbe, hogy fényévekkel távolabb lévő galaxisokba jusson el. Kezdetben persze a Földhöz közelebb eső bolygókat célozták meg, hogy kiderítsék van-e ott élő faj, illetve milyen időjárási viszonyok uralkodnak annak felszínén.

4 18 A NASA tudósa szerint a Mars egykor olyan volt, mint a Föld - Egy videóban be is mutatják, hogy nézett ki

A NASA közzétett egy videót, amelyben elmagyarázza, miért gondolja, hogy az ősi Mars hasonló volt a Földhöz. Az amerikai űrkutatási hivatal munkatársa, Dr. Becky McCauley Rench elmagyarázta, hogy szerinte a Mars egykor sokkal „nedvesebb és melegebb” bolygó volt, mint most.

- Hirdetés -

A Nasa tudósa azzal kezdi a videót, hogy kijelenti: „Amikor a Naprendszer több mint négymilliárd évvel ezelőtt kialakult, a Mars és a Föld ugyanabból az anyagból alakult ki, ezért nagyon hasonlóan néztek ki.

Earth and Mars 640x353 1 A NASA tudósa szerint a Mars egykor olyan volt, mint a Föld - Egy videóban be is mutatják, hogy nézett ki

„Ma a Mars egy nagyon száraz bolygó, szemben a Földdel, mely tele van élettel, vízzel, erdővel ..stb. Kutatásaink szerint a Marson korábban tavak és patakok voltak, ugyanis arra utaló nyomokat véltünk felfedezni. Talán még sekély óceánja is volt. A két bolygó elvált egymástól és ma teljesen eltérően néznek ki.”

2 1 A NASA tudósa szerint a Mars egykor olyan volt, mint a Föld - Egy videóban be is mutatják, hogy nézett ki

A Nasa videói illusztrációkat tartalmaznak arról, hogyan nézhetett ki a víz a Marson, és összehasonlítja az elképzelést a ma ismert száraz bolygóval. A két bolygó közötti hasonlóságok azért fontosak a tudósok számára, mert segíthetnek nekik az ősi élet jelei után kutatni.

- Hirdetés -

„Ahogy a Föld fejlődött a lemeztektonikával és az élet kialakulásával. A Mars geológiai aktivitása alábbhagyott,, elvesztette a vizet és szárazabb bolygóvá vált.

1 19 A NASA tudósa szerint a Mars egykor olyan volt, mint a Föld - Egy videóban be is mutatják, hogy nézett ki

Részben ezért is olyan lenyűgöző a Mars tanulmányozása, ami segít jobban megérteni a múltját és jövőjét, valamint a Föld és a bolygók fejlődését, mind a Naprendszerünkben, mind azon túl”. – mondta Dr. McCauley Rench

A Nasa tehát arra a következtetésre jut, hogy a Mars egykor valóban úgy nézett ki, mint a Föld, de ez valószínűleg több milliárd évvel ezelőtt lehetett. A Mars felszínén még mindig létezik némi víz, de ma már jég formájában. Úgy gondolják, hogy a felszín alatt is több víz van, de ameddig nem ásnak annak mélyére nem derül ki. Jelenleg is ezen munkálkodnak.

- Hirdetés -
5 17 A NASA tudósa szerint a Mars egykor olyan volt, mint a Föld - Egy videóban be is mutatják, hogy nézett ki
Dr. McCauley Rench

Egyes források szerint a Nasa egy olyan űrhajó fellövésére készül, amely egy új bolygóvédelmi rendszer kipróbálásának részeként aszteroidába fog ütközni. Ezzel ki szeretnék deríteni, meg tudnánk-e idelentről védeni a bolygónkat egy esetleges aszteroidával szemben.

Ti mit gondoltok, vannak még olyan bolygók a galaxisban, mint a Föld?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!