A NATO belépett a háborúba – jelentette ki Lavrov

- Hirdetés -

Az ukránokat támogató országok egyre több fegyvert biztosítanak a védekezéshez – mondta az amerikai védelmi miniszter. Németország is bejelentette, hogy nehézfegyvereket küld Ukrajnába. Az orosz külügyminiszter szerint, ha a NATO fegyvereket küld Ukrajnába, akkor lényegében bekapcsolódott a háborúba.

lavrov A NATO belépett a háborúba - jelentette ki Lavrov

Gepárd légvédelmi páncélosokat küldenek a németek Ukrajnába.

„Úgy döntöttünk, hogy támogatjuk Gepard légvédelmi rendszerek Ukrajnába szállítását, erre azért van szüksége az országnak, hogy a földről is biztosítani tudja légterét” – állítja Christine Lambrecht német védelmi miniszter.

kep 2022 04 27 084819868 A NATO belépett a háborúba - jelentette ki Lavrov

„Ukrajna egyértelműen bízik abban, hogy meg tudja nyerni a háborút, és mindenki más is hisz benne ezen a találkozón” – mondta nyitóbeszédében az amerikai védelmi miniszter.

kep 2022 04 27 084721228 A NATO belépett a háborúba - jelentette ki Lavrov

Az orosz külügyminiszter eközben arra figyelmeztetett mindenkit, hogy

az Ukrajnába küldött nyugati fegyverszállítmányok azt jelentik, hogy a NATO „lényegében háborúban áll Oroszországgal”, és valós a veszélye annak, hogy kitörhet a harmadik világháború, noha Moszkva el akarja kerülni az ehhez vezető konfliktusokat.

- Hirdetés -
kep 2022 04 27 084841660 A NATO belépett a háborúba - jelentette ki Lavrov

„Az ENSZ Biztonsági Tanácsának mind az öt állandó tagja aláírta az atomháború megengedhetetlenségéről szóló nyilatkozatot. Mi ezt az elvet valljuk, erre alapozunk. Komoly a veszély, amit nem szabad alábecsülni”  – mondta Szergej Lavrov

Oroszország kész együttműködni az ENSZ-szel, hogy segítse az ukrajnai polgári lakosság helyzetét.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben

- Hirdetés -

hirado.hu

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!