A netes híresség arra buzdítja a nőket, hogy viseljenek bajuszt. A magyarázata megdöbbentő – Az internetezők kiakadtak…

- Hirdetés -

Azzal senkinek nem mondunk újdonságot, hogy a nők alapvetően elégedetlenebbek a testükkel, mint a férfiak. Egy pasinál az ápoltságra és a testalkatra kell odafigyelni. Ezeken túl már úgyis a karizma, stílus, magabiztosság dönt. Egy nőnek a megjelenése mögött egy precíz, kifinomult eljárás állhat. Smink, fodrász, körmös stb. Megannyi fortély és trükk, amely egy teljes egészet alkot a legvégén. Tényleg kell mindez? Tényleg ezen múlna? Egyesek szerint nem. Sőt!

Mindennek oka a szociális média. A legtöbb influenszer, köztük a hírességek is, gyakran olyan fotókat tesznek közzé, melyek nagyon távol állnak a valóságtól. Szűrők, filterek, szépítő effektek, photoshop.

Ennek eredményeképp a legtöbb ember, különösen a nők, bizonytalannak érzik magukat azzal kapcsolatban, hogy milyen a tökéletes megjelenés.

- Hirdetés -

Számos tanulmány bebizonyította, hogy a közösségi média nagyon rossz hatással van a nők önbecsülésére. Páran úgy döntöttek, hogy kiállnak az irreális szépségszabványok ellen.

Joanna Kenny egy 31 éves lány. Úgy döntött, hogy olyan képeket és videókat tesz közzé a közösségi oldalain, melyeket látván tisztább képet kaphatunk arról, hogy mi is a valóság.

A smink, a szépítő filterek mind hazugság.

- Hirdetés -

Joanna szeretne természetes képet mutatni a nőknek. Az emberek egyre gyakoribb vágya, hogy ugyanolyan pórusmentes bőrt érjenek el a valóságban, mint amilyet a telefon kamerájának effektjeivel. Ez egy torz kép, ami elérhetetlen bőrápolási célokat tűz ki.

Szerinte a női bajusz is teljesen természetes dolog, melyet nem kell titkolni, sem eltakargatni. Erősen ki is emeli az egyik fotóján.

Szerinte nem kell eltávolítani az arcszőrzetet, hogy valaki nőies legyen.

- Hirdetés -

„Vannak olyan emberek, akiknek hormonális egyensúlyhiányuk van, vagy olyan gyógyszereket kell szedniük, amelyek túlzott szőrnövekedést okoznak. Ennek okán nem tudnak lépést tartani a társadalmi nyomással. Szőkítés, gyantázás kell ahhoz, hogy úgy érezzék, beilleszkedtek.”

Sok nőnek, különösen a újdonsült anyukáknak, gondot okoz az, hogy megbarátkozzanak a testükkel. Ebben segít nekik Joanna.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!