A terhesség 6 meglepő tünete, amiről eddig még valószínű nem hallottál

- Hirdetés -

Sok kismama úgy írja le a terhességet, mintha élete legszebb időszaka lett volna. De, ahogy ez éremnek, úgy ennek is két oldala van, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Számtalan furcsa és kellemetlen érzéssel járhat, amiről természetesen már nem esik szó, mert az idő múlásával megszépülnek az emlékek. A furcsa szájíztől kezdve, a rendszeres rosszulléten át a szűnni nem akaró émelygésig, minden előfordul. Azonban akadnak olyan meglepő tünetek is, amiről csak nagyon ritka esetben lehet hallani. Valószínű a lent felsoroltakról még te sem hallottál.

Kék színűvé válik a WC ülőke

Ha az utóbbi napokban azon kaptad magad, hogy az otthonodban lévő WC ülőkéje indokolatlanul kék színűvé változik, akkor az biztos, hogy nem a farmered miatt van. Sokkal valószínűbb, hogy terhes vagy.

- Hirdetés -

Tudósok szerint a nők hormonháztartása igencsak megváltozik ezen időszak alatt, ami a bőrükre is hatással van. Olyan hormonokat termelnek, ami a WC ülőkén található baktériumokkal reakcióba lépve kék színűvé változik.

1 A terhesség 6 meglepő tünete, amiről eddig még valószínű nem hallottál

Állandó jellegű fémes szájíz

Rengeteg nő mesélt arról, hogy mennyire kívánóssá váltak a terhesség alatt. Olyan ételeket, élelmiszereket kívántak meg, amikre addig rá sem bírtak nézni, és olyanokat utáltak meg, amikért eddig rajongtak. Ez is a hormonháztartás felborulásának az egyik jele.

- Hirdetés -

Azt viszont már kevesen tudják, hogy van egy másik tünet, ami ilyenkor jelentkezik és ez nem más, mint a fémes szájíz. Ennek oka a progeszteron és az ösztrogén nevű hormonok ingadozása.

2 A terhesség 6 meglepő tünete, amiről eddig még valószínű nem hallottál

Feldagadt íny

Nemcsak az émelygés, hányás, szédülés jelezheti, hogy terhes vagy, hanem olyan egyéb tünetek is, mint az ínygyulladás.

- Hirdetés -

Még árulkodóbb lehet, ha eddig soha nem vérzett, vagy dagadt be az ínyed, de most hirtelen elég sűrűn fordul elő. Ebben az esetben érdemes elmenni egy drogáriába vagy egy gyógyszertárba.

3 A terhesség 6 meglepő tünete, amiről eddig még valószínű nem hallottál

Gyomorégés

Bizonyos ételek, italok elfogyasztása után teljesen normális, ha egy kis gyomorégés jelentkezik. De némi odafigyeléssel, diétával könnyedén meg lehet tőle szabadulni. Ha viszont nem fogyasztottál semmi olyasmit, amitől éghetne a gyomrod, akkor erős a gyanú, hogy terhes vagy.

Szakemberek szerint a várandósság ideje alatt gyakran előfordul, hogy égni kezd a kismama gyomra, ugyanis ahogy a magzat fejlődik, úgy gyakorol nyomást a méhre és a többi szervre.

4 A terhesség 6 meglepő tünete, amiről eddig még valószínű nem hallottál

Gyakori puffadás

Terhesség alatt a test gyors ütemben kezd változni, ugyanis fel kell készülnie egy kisbaba kihordására. Ennek az egyik velejáró tünete a folytonos puffadás. Ebben az esetben azt érzed, hogy egyik ruhádban sem szeretsz lenni, mert mindegyik szorít, bevág és kényelmetlen.

Eme problémát egyébként a progeszteronsint emelkedés okozza. Ha azt látod a tükörben, hogy itt-ott felszedtél pár kilót úgy, hogy az étkezési szokásaid nem változtak, akkor érdemes beszerezni egy terhességi tesztet.

5 A terhesség 6 meglepő tünete, amiről eddig még valószínű nem hallottál

Rendszeres szédülés

Az egyik leggyakoribb terhességgel járó tünet a rendszeres szédülés. Ennek oka hirtelen kialakuló a vérkeringés változás. Viszont jó hír, hogy amilyen gyorsan jött ez a bosszantó és kellemetlen dolog, olyan gyorsan fog eltűnni a mindennapokból az idő múlásával.

6 A terhesség 6 meglepő tünete, amiről eddig még valószínű nem hallottál
- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!