A tudósok rekonstruálták egy 7,5 ezer évvel ezelőtt élt nő maradványait. – Íme a képek

- Hirdetés -

Szerintem mind egyetértünk azzal, hogy a múltba való visszatekintés milyen izgalmas, hisz olyan dolgokat láthatunk, amit például a mai világban már nem. A legérdekesebb az, ami hozzánk emberekhez és őseinkhez köthető. Bizonyára te is eljátszadoztál már a gondolattal, milyen jó lenne a száz vagy akár több ezer évvel ezelőtt élt őseink arcképét visszanézni, de nem fényképen. Nos, ez a modern technológiának hála már nem annyira lehetetlen, ugyanis a gibraltári múzeum tudósai olyanra adták a fejüket, amire eddig még nem volt példa.

Bemutatták legújabb projektjüket, melynek lényege, hogy egy 7,5 ezer évvel ezelőtt élt nő koponyáját rekonstruálják. A hölgy maradványaira 1996-ban bukkantak rá. A tudósoknak most lehetősége nyílt arra, hogy megjelenését az eredeti állapotára állítsák vissza.

Először is fogták és számítógép segítségével megpróbálták helyreállítani.

- Hirdetés -

Miután kellő információhoz jutottak a programból, elkezdték felépíteni az arcát, ami azért volt nehéz, mert a koponya sérült volt. Szerencsére megtalálták a megoldást arra, hogy kiegyengessék azokat a részeket és maximálisan vissza tudják adni megjelenését.

A tudósok a vizsgálati eredmények után arra a következtetésre jutottak, hogy a nő nagyjából 30 és 40 éves kor között lehetett, mikor elhunyt.

Végül arra is fény derült, hogy a hölgynek sötét haja volt, így miután teljes mértékben felépítették az arcát, nem volt más hátra, mint az utolsó simítások. Felrakták rá a parókát.

- Hirdetés -

A 96-ban talál hölgy maradványait ennyire sikerült visszaállítani, így most már tudjuk, hogyan is nézett ki azelőtt.

Ameddig vissza nem adták az eredeti külsejét addig nem tudták megmondani, hogy mely korszakból származik. A tudósok megállapították, hogy a nő az újkőkorszakból származik, ami i.e. 5400 körül volt. Mivel a maradványaira Fokföld közelében találták rá, ezért ő nem lehet neandervölgyi. DNS-ének 90%-a anatóliai, ami a mai Törökország területén található. Arról sajnos nem sikerült adatot szerezniük, hogy mikor és hol született vagy mikor hunyt el. Elképzelhető, hogy ősei annak idején ott telepedtek le. Sajnos azonban ez a titokzatos nő a múltból már soha nem fogja tudni elmondani történetének és életének eredetét.

Na mit szóltok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!