A tudósok tanulmányozták a torinói leplet. Érdekes dologra jöttek rá:

- Hirdetés -

A vászonszövet évszázadok óta megosztja a keresztényeket és az ateistákat. A legfrissebb kutatások bizonyítják, hogy a vitának nincs értelme…

torinoi A tudósok tanulmányozták a torinói leplet. Érdekes dologra jöttek rá:

A torinói lepel az emberiség történetének legfontosabb tárgyai közé tartozik. Eredetével és céljával kapcsolatos kutatások és viták évek óta folynak.

A keresztény legenda szerint Jézus Krisztust halála után ebbe a vászonba csavarták be, erről tanúskodnak az anyagon látható nyomok is. A lepel a Keresztelő Szent János-székesegyház kápolnájában található.

- Hirdetés -
kep 2023 04 24 203259169 A tudósok tanulmányozták a torinói leplet. Érdekes dologra jöttek rá:

A torinói lepel egy nagy darab vászonszövet, amelyről a hívők úgy gondolják, hogy Jézus Krisztus testét takarta. A kendő egy elmosódott képet tartalmaz, amelyről az emberek azt hiszik, hogy maga a Názáreti Jézus arca, kiegészítve egy töviskoronával és foltokkal, amelyeket az emberek vérnek gondolnak.

kep 2023 04 24 203312505 A tudósok tanulmányozták a torinói leplet. Érdekes dologra jöttek rá:

Komoly hitelességi vizsgálatokat végeztek már az 1980-as években.

Próbabábu és szintetikus vér felhasználásával végzett vizsgálat azt bizonyítja , hogy a sebek mintázata nem követheti a keresztre feszítés T-alakját.

- Hirdetés -
kep 2023 04 24 203327807 A tudósok tanulmányozták a torinói leplet. Érdekes dologra jöttek rá:

A radiokarbonos módszer szerint a középkorból származik a torinói lepel. Magyarán a tudósok szerint a történelmi szövetet a középkorban hamisították.

kep 2023 04 24 203339489 A tudósok tanulmányozták a torinói leplet. Érdekes dologra jöttek rá:

Érdemes megjegyezni, hogy a radiokarbonos kormeghatározási módszert 1949-ben Willard Libby fejlesztette ki, aki 11 évvel később megkapta érte a kémiai Nobel-díjat. Elsősorban a régészetben használják. A C14 szén radioaktív izotópja és a stabil C12 és C13 izotópja közötti arány mérésén alapul. A módszert világszerte alkalmazzák.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!