Az arab város, melyet elnyelt a sivatag.

Megosztás

- Hirdetés -

Az arab emirátusi élet sokak számára hihetetlen és képzeletbeli. Csak a lakosai tudják, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük a sivatagban. Az egyik leggazdagabb ország egyébként. Egy ausztrál fotográfus Irenaeus Herok úgy döntött, hogy megmutatja milyen az, amikor a Rab el-Háli sivatag visszaveszi az uralmat a környék felett. A civilizációnak itt semmi esélye. Lélegzetelállító drónfotók következnek. Így kebelezi be nap mint nap a sivatag homokja az Emírségek úthálózatát.

1.

- Hirdetés -

2. Az első kijáratnál jobbra… Ja nem arra nem.

3.

- Hirdetés -

4.

- Hirdetés -

5. Hihetetlen. Mint egy homokvihar.

6. Na a focipálya azért megvan!

7.

8.

9.

10.

11.

12.

A Rab-el-Háli a világ legnagyobb folyamatos homoksivataga. Az Arab-félsziget déli harmadában található. Nagyjából téglalap alakú, kb. 1100 kilométer hosszú és átlagosan 500 km széles. Mintegy másfél Spanyolország nagyságú.

A nagyon ritka, alkalmi esőzések virágba boríthatják a sivatagot. Ilyenkor növények törnek elő a talaj alatti nedvességet megcsapolva és hónapokig zöldek maradhatnak. Mintegy húsz növényfaj alkalmazkodott ehhez a barátságtalan környezethez, valamint egyes rovarok, pókfajok, skorpiók, gyíkok és néhány rágcsáló.

Elképesztő ugye?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!