„Az engedékeny szülők miatt életképtelen szörnyetegek lesznek a mostani gyerekekből” – állítja a sztárpszichiáter

- Hirdetés -

David Eberhard egy svéd pszichiáter, aki nagyon érdekes kijelentést tett a médiában. A férfi hat gyerek apja és emellett különböző mentális problémákkal küzdő gyerekekkel foglalkozik. Tehát mondhatjuk, hogy hozzáértője a témának.

David Eberhard "Az engedékeny szülők miatt életképtelen szörnyetegek lesznek a mostani gyerekekből" - állítja a sztárpszichiáter

A szakember megkérdőjelezi az egyre divatosabb, szabadabb gyereknevelési stílus eredményességét.

Alapvetően az egész téma egy vitaindító, hiszen mindenkinek megvan a saját véleménye erről. A világ változik, a felnőttek változnak, a gyereknevelés változik ezáltal a gyerekek is.

321 "Az engedékeny szülők miatt életképtelen szörnyetegek lesznek a mostani gyerekekből" - állítja a sztárpszichiáter

Nehéz megfogalmazni, hogy mi a probléma a mai gyerekekkel, de sokan a szülők hozzáállását okolják.

- Hirdetés -

A gond az engedékenység.

Eljutottunk egy olyan következetlen gyermeknevelési módhoz, amikor először csak nem tudunk nemet mondani a gyerekünknek, majdan már nem is merünk.

David Eberhard gyermekpszichiáter szerint ez igazi tragédiához fog vezetni. Hatalmas hiba a szülők részéről, ha a gyerek minden egyes kérésének eleget tesznek. Ilyen esetekben ugyanis a gyermekeink számára az lesz a normális, ha csak csettintenek egyet és a szülő azonnal ugrik.

525905 20210910 md 0011 "Az engedékeny szülők miatt életképtelen szörnyetegek lesznek a mostani gyerekekből" - állítja a sztárpszichiáter

A mai társadalom nagyrésze tinédzserként viselkedik.

- Hirdetés -

Ezekből a gyerekekből pedig egy céltalan, követelőző, mindent magának akaró, önző, de ezért tenni képtelen felnőtt nemzedék keletkezik.

„Nyugodtan nemet lehet mondani a gyerekeknek, ettől az még nem lesz bántalmazás” – mondta a szakember.

30bb9ac71b72a6316bd0ec4a10540315 "Az engedékeny szülők miatt életképtelen szörnyetegek lesznek a mostani gyerekekből" - állítja a sztárpszichiáter

„A gyerekeknek ismerniük kell a korlátokat, tudniuk kell együtt élni az elutasítással és azzal a ténnyel is, hogy nem kaphatnak meg mindent, amit csak szeretnének.”

MV5BZTI4NmQ3YzUtZjdiOS00YzRmLWI2 "Az engedékeny szülők miatt életképtelen szörnyetegek lesznek a mostani gyerekekből" - állítja a sztárpszichiáter

„A mostani társadalomban csődöt mondtak a régi jól bevált nevelési normák. A szülők akkor még rendre tudta utasítani a gyereket.” – elemezte a problémát Eberhard, aki szerint napjainkban ez már nem létezik.

„Attól, hogy nemet mondasz egy gyereknek még nem olyan, mintha megverted volna. A kicsapongó, neveletlen gyerekek korát éljük, és ebbe a szülők már nem mernek beleavatkozni.”

No Such thing as a bad kid "Az engedékeny szülők miatt életképtelen szörnyetegek lesznek a mostani gyerekekből" - állítja a sztárpszichiáter

Korábban létezett egy felelős, felnőtt társadalom. Amikor még az oktatás egy jelentős értéket képviselt.

- Hirdetés -

„Ha hagyod, hogy a gyerek legyen a főnök, akkor elbuktál…” – állítja a szakember.

warned you before picture id6728 "Az engedékeny szülők miatt életképtelen szörnyetegek lesznek a mostani gyerekekből" - állítja a sztárpszichiáter

A szakember elmesélte, hogy a svéd iskolákban a diákok egyre kevésbé követik a tanáraik utasításait. Ez Magyarországon is így van.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!