Az orvos válaszol: Ez történik a férfiakkal, ha sokáig nem „hancúrozhatnak”. Komoly egészségügyi gondokat…

Megosztás

- Hirdetés -

Egyesek szerint a férfiakat csak AZ érdekli. Akár igaz, akár nem az bizonyított tény, hogy a dolog megvonása negatív élettani hatásokat eredményezhet.

Szex az emberi életben

Az emberiség két legnagyobb szükséglete az élelem és… a szex. A szex nem csak az öröm forrása. Ez egy olyan „tevékenység”, amelyben szeretetet, gyengédséget vagy érdeklődést mutatunk ki egy másik személy iránt.

kep 2022 07 24 125121294 Az orvos válaszol: Ez történik a férfiakkal, ha sokáig nem "hancúrozhatnak". Komoly egészségügyi gondokat...

Vannak, akik odáig mennek, hogy azt mondják, hogy egy férfi számára az összebújás van annyira fontos, mint a lélegzés. Másrészt egy nő könnyen lemond róla akár kedvenc ételéért is. Persze ez egyénfüggő, de ettől függetlenül látszik, hogy a férfiak statisztikailag jobban ki vannak éhezve a dologra. Tehát mi történik azokkal a férfiakkal, akik nem jutnak buja percekhez? Hogyan reagál a szervezetük?

- Hirdetés -
kep 2022 07 24 125259287 Az orvos válaszol: Ez történik a férfiakkal, ha sokáig nem "hancúrozhatnak". Komoly egészségügyi gondokat...

Mi történik a férfiakkal, ha nem szexelnek?

A következmények eltérőek lehetnek. Nemcsak a kapcsolatokat érintik, hanem az egészséget és az élet egyéb területeit is. A szexológusok a következőkre figyelmeztetnek:

  • alacsonyabb libidó – minél hosszabb a szünet a szexuális tevékenységben, annál kevesebb a közösülési vágy.
  • erekciós problémák – a szexuális tevékenység hosszabb szünete az erekció fenntartásával és a későbbi közösülés során korai magömléssel kapcsolatos problémákhoz vezethet.
  • alacsonyabb tesztoszteronszint – a nemi élet fokozza a tesztoszteron termelődését, az izmokat és csontokat erősítő, a jó közérzetért is felelős hormon termelődését.
  • gyengébb immunrendszer – közösülés során a DHEA hormon termelődik, ami jótékony hatással van az immunrendszerre.
  • szívproblémák – A szex bizonyítottan véd a szívroham ellen, mivel a gyakori szex csökkenti a vérnyomást.
  • Nagyobb a rák kockázata – Bebizonyosodott, hogy a prosztatarák kialakulásának kockázata akár 30%-kal alacsonyabb azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen szexelnek.
  • depressziós hangulat – bebizonyosodott, hogy a szex megelőzi az idegességet, az ingerlékenységet, a haragot és minimalizálja a depresszió kockázatát.
  • alacsony önértékelés – a szex hiánya a szeretet és a másik személy elfogadásának hiányának a jele lehet, ami viszont csökkentheti az önbecsülést.
  • stressz problémák – szex közben megemelkedik az endorfin szintje, ami csökkenti a szorongást és hozzájárul a jobb közérzethez.
  • Párkapcsolati problémák – Az oxitocin szintje megemelkedik az orgazmus előtt, ami bizalmat épít és erősíti a kapcsolatokat.

- Hirdetés -

Tartalomjegyzék

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!