Az uniós tagállamok fizetik majd Ukrajna újjáépítését, de az ukrán korrupciótól mindenki tart

- Hirdetés -

Brüsszel állítólag tudatta a tagállamokkal, hogy Ukrajna újjáépítését majd az unió tagállamai fogják finanszírozni egy koronavírus-járvány utáni helyreállítási alaphoz hasonló pénzügyi alap létrehozásával.

kep 2022 04 20 113047236 Az uniós tagállamok fizetik majd Ukrajna újjáépítését, de az ukrán korrupciótól mindenki tart

Az EU egy szolidaritási alapon gondolkodik, hogy abból finanszírozza a háború utáni újjáépítését keleti szomszédunknak. Egyelőre nem tudni, hogy a csomag mekkora része lesz segély és mekkora hitel.

A legnagyobb gond, hogy mindenki tart az ukrán korrupciótól. A nemzetközi pénzügyi szervezetek, az EU és az USA nem csak Kijev anyagi támogatását kész biztosítani, de garantálni akarja, hogy a pénzt megfelelően használják majd fel.

kep 2022 04 20 113342120 Az uniós tagállamok fizetik majd Ukrajna újjáépítését, de az ukrán korrupciótól mindenki tart

A rendszerszintű korrupció nagyon súlyos gond Ukrajnában.

kep 2022 04 20 113405522 Az uniós tagállamok fizetik majd Ukrajna újjáépítését, de az ukrán korrupciótól mindenki tart

Első lépésként felmérik a Világbankkal közösen, hogy mennyi pénz szükséges a helyreállításra. Egyes becslések szerint már 1000 milliárd dollárnyi kár keletkezett az országban.

- Hirdetés -

Zelenszkij azt mondta Ursula von der Leyennek (az EB elnökének), hogy a kormánynak havi öt-hét milliárd dollárra van szüksége a munkabérekre és egyéb szociális kiadásokra.

kep 2022 04 20 113020265 Az uniós tagállamok fizetik majd Ukrajna újjáépítését, de az ukrán korrupciótól mindenki tart

Svédország és Szlovénia azt szorgalmazza, hogy fordítsák az ukrán újjáépítésre a szankciós listán szereplő orosz oligarchák befagyasztott vagyonát.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Forrás: vadhajtasok

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!