Az USA megfenyegette Oroszországot: a NATO teljes erővel fog fellépni

- Hirdetés -

A NATO megfenyegette Oroszországot, hogy „teljes erejével” fog fellépni ellenük, ha bármilyen csapást mérnek NATO-területre. Legyen az szándékos vagy véletlen. Ezt annak következtében jelentette ki Jake Sullivan, Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, hogy az oroszok pár napja megtámadtak egy ukrán katonai támaszpontot a lengyel határ közelében.

Jake Sulivan Joe Biden AP 203296 Az USA megfenyegette Oroszországot: a NATO teljes erővel fog fellépni

A CBS egyik műsorában kérdezték Sullivant, hogy a „lengyel területre vagy légtérbe irányuló bármilyen csapás, legyen az szándékos vagy nem szándékos” NATO elleni támadásnak minősül-e.

aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRl 2 Az USA megfenyegette Oroszországot: a NATO teljes erővel fog fellépni

Az amerikai elnök többször is világossá tette, hogy az USA szövetségeivel együtt fog működni, hogy megvédje a NATO teljes területét. Ha katonai támadás éri a NATO területét, akkor az az 5. cikkely érvénybe lépését vonná maga után és a NATO-szövetség teljes erejét bevetnék a válaszlépéshez.

ukrajna javoriv legitamadas 5197 Az USA megfenyegette Oroszországot: a NATO teljes erővel fog fellépni

Az oroszok vasárnap légicsapást hajtottak végre a lengyel határtól 10 mérföldre fekvő javorivi katonai lőtér ellen, amely a Nemzetközi Békefenntartó és Biztonsági Központ néven is ismert. A támadásban 35-en meghaltak és 130-an megsebesültek.

- Hirdetés -

Az incidens után a Lengyel külügyminiszter-helyettese több NATO-alakulat és -felszerelés telepítésére szólított fel az ukrán határhoz.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!