BOTRÁNY A KÓRHÁZBAN! A főorvos hagyta meghalni az újszülöttet, mert nem volt kedve extra papírmunkához.

- Hirdetés -

Az orvosokat komoly börtönbüntetés fenyegeti. A szülész-nőgyógyász osztály vezetője 20 év börtönt kaphat.

A szörnyű bűncselekmény a kazahsztáni Atyrau városában történt. A vádlottak a regionális szülészeti központ alkalmazottai. Az intézményben született egy gyerek, aki nem adott életjeleket. Ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, az orvosok hallottnak nyilvánították a picit.

kep 2021 11 06 074245 BOTRÁNY A KÓRHÁZBAN! A főorvos hagyta meghalni az újszülöttet, mert nem volt kedve extra papírmunkához.

A babát gyorsan a közeli hullaházba vitte az intézmény szülészorvosa. Közvetlenül a hűtőkamrába helyezés előtt a férfi észrevette, hogy a baba lába mozog. A meglepett szülészorvos azonnal felhívta a perinatális központ vezetőjét, Kuanish Naysanabaevet. Tájékoztatta a főorvost az esetről, és megkérdezte, hogy mit tegyen most. A gátlástalan férfi arra utasította az alkalmazottját, hogy hagyja a babát a hullaházba. Azzal érvelt, hogy a rendszer módosítása túl sok papírmunkát igényel és neki ehhez nincs kedve.

- Hirdetés -
kep 2021 11 06 074239 BOTRÁNY A KÓRHÁZBAN! A főorvos hagyta meghalni az újszülöttet, mert nem volt kedve extra papírmunkához.

Az eset valószínűleg soha nem került volna napvilágra, ha nem történt volna újabb vizsgálat. A kazah rendőrség ugyanis egy ideje már korrupció gyanújával nyomozott a vezető után. Komoly kenőpénzek folytak át a férfi keze alatt, hogy titokban tartsa az intézményében elkövetett hibákat.

kep 2021 11 06 074340 BOTRÁNY A KÓRHÁZBAN! A főorvos hagyta meghalni az újszülöttet, mert nem volt kedve extra papírmunkához.

A fent említett nyomozás kapcsán Naysanbaev telefonját lehallgatták. A nyomozók folyamatosan figyelték az ő és az alkalmazottai között folyó diskurzusokat. Így derült fény a szerencsétlenül járt újszülött esetére is.

kep 2021 11 06 074232 BOTRÁNY A KÓRHÁZBAN! A főorvos hagyta meghalni az újszülöttet, mert nem volt kedve extra papírmunkához.

Az orvos és a nőgyógyász együtt áll bíróság elé. Mindkettőjüket gyilkossággal vádolják, mert szándékosan nem mentették meg egy gyermek életét. A praktizálástól egy életre eltiltották őket. A baba nem élte túl az esetet. Hipotermia következtében elhunyt. A borzalmas bűncselekményért mindkét orvost akár 20 év börtönbüntetésre ítélhetik.

- Hirdetés -
kep 2021 11 06 074225 BOTRÁNY A KÓRHÁZBAN! A főorvos hagyta meghalni az újszülöttet, mert nem volt kedve extra papírmunkához.

Manshuk Aimurzieva, a regionális egészségügyi szolgálat vezetője nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A nő a médiának nyilatkozva csak annyit vallott be, hogy megrémült az orvosok viselkedésétől. Az egészségügyi miniszter viszont bocsánatot kért az újszülött édesanyjától és hozzátartozóitól.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!