Döbbenet: Így változik meg a baba arca, ha az anya italozik terhesség alatt

Megosztás

- Hirdetés -

Mindenki gyönyörű és egészséges kisbabát szeretne. Nemrég megjelent egy tanulmány, amely bebizonyította, hogy komoly összefüggés van az anyai alkoholfogyasztás és a születendő gyermek arcának formája között.

A kisbaba arcának formája megváltozik, ha az anyuka alkoholt fogyaszt. Már akkor is befolyásolja a gyermek fejlődését, ha az anyuka csak éppen egy-egy pohár bort vagy sört fogyasztott. A terhesség alatti ivás komoly nyomot hagy a gyerek arcán.

baby with ng tube Döbbenet: Így változik meg a baba arca, ha az anya italozik terhesség alatt

Miért fontos a kutatók számára az arc tanulmányozása?

A kutatók számára azért fontos a gyermek arcának tanulmányozása, mert ebből lehet következtetni az egészségi állapotára. Ha az anyuka a terhesség alatt italozik, az káros hatással van az egészséges fejlődésre.

160127155646 newborn baby Döbbenet: Így változik meg a baba arca, ha az anya italozik terhesség alatt

Neurológiai károsodásokhoz, rendellenes arcfejlődéshez és memóriagondokhoz vezethet. Az arcra tett hatás nem múlik el, a gyerek növekedésével. Még egy kilencéves gyerekben is kimutatható.

- Hirdetés -
fetal alcohol syndrome 2472 Döbbenet: Így változik meg a baba arca, ha az anya italozik terhesség alatt

Először is azt tudni kell, hogy a terhesség alatti alkalomszerű, de nagy mennyiségű alkoholfogyasztás vetélést vagy koraszülést idézhet elő. Emellett súlyos szellemi képességromlást is.

u0rktkpTURBXy85Y2RiMWUzZmVkNzgzOTBhNzI0MmYzY2QwOTBhZDAzZi5qcGeRlQLNAugAwsM Döbbenet: Így változik meg a baba arca, ha az anya italozik terhesség alatt

A legjellemzőbb változás az orral történik. Rövidebb lesz és a hegye felfelé mutat. Az állon és a szemhéjon is észrevehetők az elváltozások.

Untitled 1 Döbbenet: Így változik meg a baba arca, ha az anya italozik terhesség alatt

Az orvosok szerint azok, akik babát szeretnének, már a „próbálkozási” szakaszban is hagyjanak fel az italozással, hogy a baba biztonságban fejlődhessen.

ca0112fas 224775 Döbbenet: Így változik meg a baba arca, ha az anya italozik terhesség alatt

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!