Döbbenetes, mit tett a benzinkúton dolgozó férfi a fiatal lánnyal

- Hirdetés -

Ez az eset 2019-ben történt a Somerset Westből hazafele tartó lánnyal, akit Monet van Deventer-nek hívnak. Észrevette, hogy ki fog fogyni az üzemanyag a kocsijából, így az autópályán megállt a következő benzinkúton. A lány hamar ki is szállt a kocsiból, a hátsó ülésről előszedte a táskáját és a pénztárcáját. Ekkor már odalépett az autóhoz a kúton dolgozó férfi, Nkosikho Mbele, aki azonnal el is kezdte mosni az ablakokat. Mindenkit meglepett, ami ezután történt.

6 1 Döbbenetes, mit tett a benzinkúton dolgozó férfi a fiatal lánnyal

Miközben a lány a holmija között keresgélt, görcsbe rándult a gyomra. Rádöbbent, hogy nincs nála a bankkártyája. Annyira sietett dolgozni reggel, hogy elfelejtette vissza tenni a tárcájába. A lány teljesen összezavarodott és nagyon zavarba jött. Szólt az ablakot tisztító fiatalembernek, hogy sajnos nem fog tudni fizetni és tovább kell hajtania. Nagyon megköszönte a munkáját. Mbele meglátta, hogy az üzemanyag szint jelző, vörösen világít és már teljesen mínuszba van.

Az alkalmazott férfi eldöntötte, hogy segít a lánynak, nem hagyhatja így elindulni. Elkezdte tankolni a kocsiját és csak annyit mondott, hogy szívesen segít. Van Deventer az első pillanatban azt gondolta, hogy talán a Shell cég teszi ezt meg érte, vagy támogatja esetleg az ilyen helyzetbe kerülőket. Majd pár perc elteltével rájött, hogy ezt a segítséget nem a cégtől, hanem személy szerint Mbele-nek köszönheti. A férfi elővette a pénztárcáját és a saját pénzéből rendezte a számlát.

3 Döbbenetes, mit tett a benzinkúton dolgozó férfi a fiatal lánnyal

„Azt mondta, hogy nem hagyhatja, hogy csak így elmenjek, ezért segít nekem. Megbeszéltük, ha legközelebb erre járok, akkor visszaadom neki az összeget. Többször megköszöntem neki!”

A 21 éves lány nagyon hálás volt a nagylelkű tettért és sokszor megköszönte a fiatalembernek. Pontosan tudta, hogy ezt valahogy viszonozni szeretné és meg szeretné hálálni az önzetlen tettet. Tudta, hogy az akkor még csak 28 éves Mbele egyáltalán nem keresett sokat. A férfi napi fizetésének jelentős része volt a tankolás ára.

- Hirdetés -

Van Deventer közzé tett egy posztot a Facebookon, elmondta a történetét. A kommentelők oda meg vissza voltak, nagyon szép tett volt ez. Rengeteg idegen emberhez is eljutott a történet híre. Ezeket az embereket annyira meghatotta a történet, hogy adománygyűjtést kezdtek szervezni az alkalmazott férfinek. A lány úgy érezte, ez a legjobb módja a hálája kifejezésének, így próbálta minél több emberhez eljuttatni a történetet.

2 1 Döbbenetes, mit tett a benzinkúton dolgozó férfi a fiatal lánnyal

„Egyik nap a fiatal lány visszajött a benzinkútra és vissza adta a pénzt. Beszélgettünk, és elmondtam neki, hogy valóban nehéz körülmények között élek a családommal.”

Egy háztartásban él a testvérével és az édesanyjával. Már született egy kisfia, akit ő nevel, abban az időben, amikor épp nem dolgozik. Igyekszik jó apa lenni, de nehezen birkózik meg a feladattal, így édesanyja támogatására nagyon nagy szüksége van ezen a téren.

A lány mesélt a posztról és az adománygyűjtésről. Ez óriási előrelépés lenne Mbele életében, így lenne esélye oktatásba küldeni a fiát.

- Hirdetés -

Van Deventer a történet hallatán még inkább küldetésének érezte, hogy segítsen a fiatal apukán. Az adománygyűjtés futótűzként terjedt és rengetegen támogatták a férfit. A Shell többi dolgozójához is eljutott a hír és eldöntötték, hogy megjutalmazzák. A regionális szolgáltatási kiválósági díjra Mbele-t nevezték, a cég Dél-Afrikai jelöltjeként. Pénz jutalmat is kapott, ami óriási segítség volt számára. Illetve választhatott egy jótékonysági szervezetet, hogy hova adományozzanak még.

4 Döbbenetes, mit tett a benzinkúton dolgozó férfi a fiatal lánnyal

A Shell elnöke, Hloniphizwe Mtoló személyesen gratulált a férfinek, annyira megérintette a története. 2019 nyarán Mbele Tanzániába és Zanzibárra utazhatott a díjátadóra. Csodás élmény volt ez számára.

„Úgy érzem, csak annyit tettem, amit minden jószívű ember megtett volna. Újra segítenék a hölgynek, ha úgy alakulna!”

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!