Egy fekete pontot látott a fia karján. Két héttel később már a kicsi életéért küzdöttek

Megosztás

- Hirdetés -

Egy 3 éves kisfiú a kerti uszómedencében pancsolt, amikor az anyja észrevett valamit a karján. Nem gondolta volna, hogy nemsokára a gyermek életéért fognak küzdeni.

Jamie Simson és 3 éves fia, Johnny egy medencebuliban volt a szomszédoknál. A fiú a vízben játszott, amikor édesanyja meglátott egy „fekete pontot” a karján.

Johnny karján volt egy fekete. Odamentem, hogy megnézzem, mi az. Kiderült, hogy egy kullancs. Apró volt, és még nem mászott a bőre alá. Könnyedén eltávolítottam egy csipesszel, úgyhogy azt hittem, minden rendben lesz. Akkor még nem tudtam, mekkorát tévedtem

kep 2022 08 09 153842835 Egy fekete pontot látott a fia karján. Két héttel később már a kicsi életéért küzdöttek

A kis Johnny napról napra egyre rosszabbul érezte magát. Észrevette az óvónő is, aki a 3 éves gyermek édesanyjának elmondta, hogy a fiú több napja furcsán viselkedik. Nem volt hajlandó enni, és fejfájásra panaszkodott. Végül a szülők úgy döntöttek, hogy orvoshoz kell fordulni. Az orvosok egy rövid kivizsgálás után szimpla vírusfertőzésre gyanakodtak, így hazaküldték a fiút. Sajnos a gyerek állapota továbbra sem javult, éppen ellenkezőleg.

Johnny láza felszökött 40 fokra, így berohantam vele a sürgősségire.

- Hirdetés -

A kórházban a fiút morfológiai vizsgálatoknak vetették alá. Kiderült, hogy a gyermek szervezetében a fehérvérsejtek száma háromszor akkora, mint kellett volna. Az eredmények aggasztották az orvosokat, akik úgy döntöttek, hogy számítógépes tomográfiát végeznek a fiú fején. Félelmeik gyorsan beigazolódtak. Johnnynak agyhártyagyulladása volt.

kep 2022 08 09 154127250 Egy fekete pontot látott a fia karján. Két héttel később már a kicsi életéért küzdöttek

Az orvosok először nem tudták mi okozhatta ezt a veszélyes kórt. Csak néhány nap múlva sikerült összerakniuk a képet, hogy az egészet egy kullancs okozhatta.

Kezdetben a kisfiam képtelen volt járni vagy megtartani az egyensúlyát. Állapota napról napra javult, de a bal teste még mindig gyengébb, kommunikációs problémái is vannak. Remélem, minden rendben lesz, és Johnny idővel felépül

A fiút egy Powassan vírussal fertőzött kullancs csípte meg. Ez nagyon ritka és nagyon veszélyes. Évente körülbelül 28 fertőzéses esetet diagnosztizálnak az Egyesült Államokban. Ennek ellenére sok szakértő egyetért abban, hogy a fertőzések valós száma sokkal magasabb, mivel a betegség tünetmentes lehet.

- Hirdetés -
kep 2022 08 09 154722723 Egy fekete pontot látott a fia karján. Két héttel később már a kicsi életéért küzdöttek

A Powassan fertőzés első tünetei a kullancscsípés után egy héten vagy akár egy hónapon belül jelentkeznek. A tünetek eltérők lehetnek, és néha nagyon veszélyesek. A korai tünetek közé tartozik mindenekelőtt: fejfájás és szédülés, láz, hányás, rossz közérzet és izomgyengeség.

A legnagyobb problémák akkor jelentkeznek, ha a vírusnak sikerült átterjednie az agyra és a központi idegrendszerre. Ezután a betegnél neurológiai rendellenességek, görcsök, tájékozódási zavarok vagy koordinációs zavarok léphetnek fel. Emellett a fertőzöttek fele a betegséget követően hosszú távú szövődményekkel is szembesül, például memóriazavarokkal vagy részleges testbénulással. Egyes esetekben a fogyatékosság örökre megmarad. Becslések szerint minden 10. fertőzés halállal ér véget.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!