Egyik napról a másikra 35 fokot esett a hőmérséklet és még havazott is – Íme a képek

- Hirdetés -

Mindenki tudja, hogy az időjárást egyszerűen nem lehet kiszámítani főleg a mai világban nem, mikor egyik nap tikkasztó nyári kánikula van, másik nap pedig hideg őszi idő esővel fűszerezve. A globális felmelegedés hatására (amit mi emberek generáltunk az évek alatt) olyan problémák jelentkeztek a világban, mint a jégsapkák olvadása, sarkvidéki területeken őshonos állatfajok veszélyeztetése, gleccserolvadás, tengerszint emelkedés, egyre enyhébb telek, melegebb nyarak…és még sorolhatnánk.

GlobalWarming HERO 1 Egyik napról a másikra 35 fokot esett a hőmérséklet és még havazott is - Íme a képek

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez mekkora fenyegetést jelent a világnak, ami egy idő után már képtelen lesz regenerálni önmagát. Pontosan ebből kifolyólag alakult ki az utóbbi időben egy csomó természeti csapás, tűvészek, tájfunok, árvizek, földrengések…stb.

iot and climate change primary4 100717744 large Egyik napról a másikra 35 fokot esett a hőmérséklet és még havazott is - Íme a képek

Egyik napról a másikra képes a hőmérséklet iszonyatosan megváltozni, ami rendkívül rossz hatással van az emberi szervezetre is, hisz nem arra lett teremtve, hogy ekkora ingadozásokat elviseljen. Hazánkban a meteorológusok indián nyárként írják le a szeptemberi időjárást, amit még kellemesen el lehet viselni, ám októberben már igazi őszi időjárásra lehet számítani. Az Egyesült Államokban, pontosabban Coloradoban egyik pillanatról a másikra egy hatalmas hóréteg borította a tájat, amit az ott élő emberek sem tudtak hova tenni.

- Hirdetés -
65132 Egyik napról a másikra 35 fokot esett a hőmérséklet és még havazott is - Íme a képek

Egy helyi lakos, aki nem mellesleg magyar származású arról számolt be, hogy egyik nap még 30 fok fölött volt a hőmérséklet, másnap meg már havazásra keltek.

1 25 Egyik napról a másikra 35 fokot esett a hőmérséklet és még havazott is - Íme a képek

A dátum szerint a mai napon vették észre, hogy közel sem olyan időjárás van, mint amilyennek lennie kellene.

4 15 Egyik napról a másikra 35 fokot esett a hőmérséklet és még havazott is - Íme a képek

Németh Lajos meteorológus elmondása szerint ennek a jelenségnek egyetlen oka lehet, amit saját Facebook bejegyzésben osztott meg:

- Hirdetés -

„Egyszerűen nem térek magamhoz. Kaptunk képeket egy Amerikában élő magyartól. Ma erre ébredt Colorado államban pedig vasárnap és hétfőn még 36 fok volt náluk. Jövő kedden megint 32 lesz. Mint egy hullámvasút! Kérdeztétek sokan, hogy mi a magyarázat. Észak-Amerikában nincsen nyugat-keleti irányú hegység, vagyis nincs, ami a sarki hideg útját állja. Ha egyszer elindul déli irányba, az olyan mintha kinyitnának egy hatalmas hűtő. A hideg betörések tehát rendszeresek arrafelé, de a 35 fokos zuhanás elég ritka. Ráadásul pár nap múlva megint kánikula lesz” – fogalmazott a meteorológus.

5 15 Egyik napról a másikra 35 fokot esett a hőmérséklet és még havazott is - Íme a képek

Na mit szóltok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!