Erre a 7 testrészre soha ne tetováltass

- Hirdetés -

A tetoválás egyik pillanatról a másikra hihetetlen népszerűségre tett szert. Manapság már a középiskolások is „kivarrva” járják a tantermeket. Egy 20 évvel ezelőtt, ha valakinek tetoválása volt azt még simán megbélyegezték azzal, hogy bűnöző. Főleg vidéken. A statisztikák szerint az emberek 43%-a valamelyik szerette előtt tiszteleg vele, a maradék 37% pedig csak szimplán odavan egy adott motívumért. Abban megegyezhetünk, hogy a tetoválás nem az ördögtől való. A legrégebbi ismert tetkót 5000 évesre becsülik. Ezt „Ötzi” viselte, aki egy 1990-es években az Alpokban talált férfimúmia. A fiatalok körében választott tetoválások sajnos sok esetben elhamarkodottak. Rengeteg új hatás éri őket, amik később feledésbe merülhetnek, de a bőrükre szignózott banda-embléma ott marad. Az eltávolítása egy festékbontó eljárással lehetséges. A működésének elve, hogy lézerkezelés segítségével a bőrben lévő festékanyagok feldarabolódnak, így a bőr immunsejtjei hozzáférnek és el tudják szállítani onnan, valamint szép fokozatosan ki tud lökődni. De ez persze függ a tetoválástól is. Illetve többször is át kell rajta menni az amúgy is költséges beavatkozással. Íme egy táblázat, hogy mire lehet számítani kezelésenként.

Mi van a fájdalommal? Nos igen… a tetoválás fájhat. Na persze a fájdalomérzet erősen szubjektív. Hogy kinek hol fáj a legjobban előre nehéz megmondani, de vannak pontok, amik szinte garantált sziszegéssel járnak.
Mit mondanak a tetoválóművészek? Hova szabad? Hova nem?

- Hirdetés -

Menjünk végig ezeken a tesztrészeken.

1: Könyök

Egyrészt nehéz szépen tetoválni ezt a területet mert vastag és egyenetlen a bőr. Másrészt egyáltalán nem ajánlatos ide tetováltatni, csak ha van felesleges pénzed. Nehezen marad meg a festék itt és elég hamar ki fog fakulni, ha nem hidratálod rendesen.

- Hirdetés -

2: Hónalj

Hát komoly önmegvalósítási projekt lehet egy „hónaljtetkó”. Sok értelmét nem látni, viszont ha ide szeretnél tetováltatni, akkor készülj fel egy masszív kínzásra. Ezt tartják a legfájdalmasabb pontnak.

3: Térdhajlat

- Hirdetés -

Borzasztóan érzékeny rész tele idegvégződéssel. Garantáltan sziszegni fogsz.

4: Kéz és ujjak

Elsőre jó ötletnek tűnhet. Sőt…kezdetekben még jól is mutat. Viszont ez területe a testednek szinte folyamatosan szabadon van. Rengeteg napfény éri, ezért nagyon hamar kifakul. Van, hogy előbb kifakul, mintsem begyógyulna.

5: Bordák környéke

Mutatós és mostanában egy kedvelt terület, viszont fájni fog. A hónalj után ezt tartják a második legfájdalmasabb területnek. A nőknél további zavaró tényező lehet a melltartó viselése, ami csak lassítja a gyógyulást.

6: Arc

Egyrészt szerintem nagyon elhivatottnak kell lenni, hogy valaki az arcára tetováltasson. Vannak tetoválóművészek, akik egy az egyben megtagadjak az ide való „rajzolást”. Sok szempontból megkérdőjelezhető a dolog. Egyrészről borzasztóan fáj, másrészt 2-3 évig marad csak szép a motívum. Minden nap fényvédő krémmel kell kezelni. Rengeteg gondozást igényel.

7: Boka és sípcsont

Nagyon hamar elveszti az élénk színeit, ugyanis a cipő és a zokni folyamatosan dörzsölni fogja. Fájdalom szempontjából is egy kritikus terület a testünkön.

Egy táblázat mindig jó… Jól láthatod, hogy melyik területen mennyire fájhat a tetkó. A kék a legkevésbé fájdalmas, míg a piros felé haladva egyre erősebb lehet a „kínzás”.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!