Ezt az 5 ételt nem lenne szabad újra melegíteni a mikróban, ám mégis rengetegen csinálják!

- Hirdetés -

Általába véve egy mikrohullámú sütő meg tudja könnyíteni a mindennapi életünket. Ám létezik pár íratlan szabály, amire érdemes odafigyelni, no meg betartani.

Sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy vannak olyan élelmiszerek és készételek, amiket nem szabad mikróban melegíteni, mert ételmérgezés is kialakulhat általa. Összegyűjtöttük néhány ételt, amikre fokozottan oda kell figyelni, és a mikrózást is hanyagolni kell.

- Hirdetés -

Sokan nem tudják, érdemes megjegyezni!

A krumplit sokféleképpen meg lehet csinálni, sőt sokkal többet készítünk belőle, mint amennyit első étkezésre meg tudnánk enni. Szobahőmérsékleten a krumpli gyorsan baktériumteleppé válik, amin a mikrózás sem segít. Mihamarább rakjuk hűtőbe.

- Hirdetés -

Egyetlen alkalommal még megmelegíthetjük a csirkehúst, mert nem lesz baja, ám csak abban az esetben, ha egyenletesen melegíti fel. Máskülönben a húson maradhat baktérium. A kész a sült csirkét, célszerű, hideg salátába tenni.

Ha gombát készítünk, akkor figyeljünk arra, hogy csak annyit csináljunk belőle, ami biztos, hogy egy étkezés alatt elfogy. A gombát nem célszerű megmelegíteni, mert gyomorpanaszokat okozhat. Ha sokáig marad szobahőmérsékleten, az csak tovább fokozza az ételmérgezés lehetséges kialakulásának kockázatát.

- Hirdetés -

Abban az esetben, ha az olajat túlhevítjük, karcinogén hatású bomlástermékek jönnek létre. Ilyen állapotban ne melegítsük az ételt füstölésig és ha egy mód van rá, csak egyszer süssünk benne. A mikróban, például az egészségtelen vegyületek száma magas hőmérsékleten tovább gyarapodik.

Hihetetlen, de a rizs is pik-pak meg tud romlani szobahőmérsékleten. Szóval célszerű, úgy kalkulálni, hogy első étkezésre elfogyjon. A baktériumok se perc alatt képesek ellepni, és a mikró sem gyűri le őket. Ha kihűlt a rizs, azonnal tegyük hűtőbe.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!