Forradalom a rákgyógyításban?! Megkapta az első ember a rákölő vakcinát

- Hirdetés -

Először adtak be egy kísérleti, onkolitikus vírust egy embernek. Ez egy rákölő vírus – írja a Sciencealert.

A City of Hope szakértői nagyon bíznak a módszer hatékonyságában, írja a 24.hu

A gyógyszer neve CF33-hNIS, azaz Vaxinia.

- Hirdetés -
kep 2022 05 27 143605148 Forradalom a rákgyógyításban?! Megkapta az első ember a rákölő vakcinát

Ez egy genetikailag módosított mikroorganizmus, amelynek célja, hogy elpusztítsa a rákos sejteket, miközben az egészséges sejteket megkíméli.

Mindezt úgy csinálja, hogy „csodaszer” bejut a rákos sejtbe, majd elkezdi magát sokszorosítani, amíg a sejt fel nem „robban”, miközben újabb gyógyító-részecskék ezrei szabadulnak fel. Ezek antigénként működnek, és serkentik az immunrendszer arra, hogy megtámadja a közeli rákos sejteket.

kep 2022 05 27 143616483 Forradalom a rákgyógyításban?! Megkapta az első ember a rákölő vakcinát

Az állatkísérletek igazolták a készítmény hatékonyságát.

Az, hogy ez eljusson az orvosokhoz, netán a patikába még nagyon sok idő, de az emberkísérletek megkezdődtek. Először azt vizsgálják, hogy a szer mennyire biztonságos.

- Hirdetés -

A Vaxinia-t már megkapta az első páciens.

vasx Forradalom a rákgyógyításban?! Megkapta az első ember a rákölő vakcinát

A vizsgálatba száz beteget akarnak bevonni, akik mind áttétes vagy előrehaladott tumorral küzdenek. Náluk legalább két standard terápia is eredménytelennek bizonyult.

Évekbe fog telni, mire széles körben alkalmazhatják, viszont ez egy olyan eljárás, ami fordulatot hozhat a rákgyógyításban.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!