Ha Te is nő vagy akkor örülhetsz, hogy napjainkban élsz ugyanis nem voltak mindig ilyen könnyűek a nők „nehéz napjai”

- Hirdetés -

A nők „nehéz napjai” nem mindig voltak ilyen egyszerűek mint napjainkban, bizony rengeteg nő életét keserítette meg hónapról hónapra. A nők évezredeken át küzdöttek ezzel a problémával, mielőtt a tudomány valamiféle megoldást talált volna rá. Most pedig induljunk el egy kis időutazásra:

Az első eldobható egészségügyi betétet 1888-ban fejlesztették ki. Azonban a nehéz napokról még mindig helytelen volt beszélni, így az új gyógyászati ​​csoda nem terjedt el, és a terméket hamarosan le is vették a polcokról.

1 36 Ha Te is nő vagy akkor örülhetsz, hogy napjainkban élsz ugyanis nem voltak mindig ilyen könnyűek a nők "nehéz napjai"

- Hirdetés -

Az 1920-as években a nők egy úgynevezett egészségügyi övet viseltek, amely alapvetően olyan öv volt amely egy cserélhető „betétet” tartott.

2 35 Ha Te is nő vagy akkor örülhetsz, hogy napjainkban élsz ugyanis nem voltak mindig ilyen könnyűek a nők "nehéz napjai"

Az 1930-as évek gyártották le az első behelyezhető tampont aminek a nők már majdnem örülhettek, de sajnos nem csak városi mítosz az hogy a nőknek „ártatlanul” kellet férjhez menniük, így csak a házas nőknek jelentett megoldást a termék.

- Hirdetés -

3 35 Ha Te is nő vagy akkor örülhetsz, hogy napjainkban élsz ugyanis nem voltak mindig ilyen könnyűek a nők "nehéz napjai"

1940-es évek:

A második világháború alatt a férfiak nagy része vagy háborúzott vagy keményen dolgozott egy gyárban ami a háborút szolgálta ki. Amíg a férfiak el voltak foglalva addig a tamponok használata drasztikusan megnőtt.

- Hirdetés -

Az 1950-es években az egészségügyi övek visszatértek a divatba. Ez volt a hirdetések kezdete is, amelyek azt mutatják, hogy a nők fülig érő szájjal viselik a terméket.

4 35 Ha Te is nő vagy akkor örülhetsz, hogy napjainkban élsz ugyanis nem voltak mindig ilyen könnyűek a nők "nehéz napjai"

1960-as évek:

Az öko-harcos mozgalom hajnalán jöttek a ruha egészségügyi betétek amik újrahasznosíthatóak voltak. Bár ebbe egy kicsit rossz belegondolni…

5 32 Ha Te is nő vagy akkor örülhetsz, hogy napjainkban élsz ugyanis nem voltak mindig ilyen könnyűek a nők "nehéz napjai"

1970-es évek:

A hetvenes években találkozhattunk először tapadós betéttel ami végleg elsöpörte a piacról a kényelmetlen öveket. Illetve az Egyesült Államok megszüntette az egészségügyi termékekre vonatkozó reklámtilalmat.

10 Ha Te is nő vagy akkor örülhetsz, hogy napjainkban élsz ugyanis nem voltak mindig ilyen könnyűek a nők "nehéz napjai"

1980-as évek:

Ezekben az években jelenetek meg az első applikátoros tamponok illetve ez volt az első év, amikor a „ciklus” szót használták a menstruációs ciklus leírására.

6 33 Ha Te is nő vagy akkor örülhetsz, hogy napjainkban élsz ugyanis nem voltak mindig ilyen könnyűek a nők "nehéz napjai"

1990-es évek:

Jöttek az első sokkoló reklámok amikor tömérdek vérrel próbálták meg eladni a gyártók a termékeiket.

9 Ha Te is nő vagy akkor örülhetsz, hogy napjainkban élsz ugyanis nem voltak mindig ilyen könnyűek a nők "nehéz napjai"

2010:

Berobbant a piacra a menstruációs kehely ami bár még nem terjedt el széles körben, de a legtöbb nő szerint egy életképes alternatíva a betétek és tamponok helyett.

8 Ha Te is nő vagy akkor örülhetsz, hogy napjainkban élsz ugyanis nem voltak mindig ilyen könnyűek a nők "nehéz napjai"

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!