ÍGY ALUDJ EL KÉT PERC ALATT! Az ex-katona megosztja a hadsereg technikáját

- Hirdetés -

Justin August fitneszedző és ex-katona megosztott egy trükköt, amely segíthet abban, hogy gyorsabban elaludjunk. A trükk célja, hogy két percen belül teljesen kikapcsolja az agyunkat, bárhol is legyünk.

smy sleepi ÍGY ALUDJ EL KÉT PERC ALATT! Az ex-katona megosztja a hadsereg technikáját

Ez egy valós technika, amelyet katonáknak -különösen a vadászpilótáknak- tanítanak. Nekik, a hivatásuk során minden tőlük telhetőt meg kell tenniük, hogy maximalizálják a fókuszt. Számukra, ennek a technikának az ismerete kötelező.

spi ÍGY ALUDJ EL KÉT PERC ALATT! Az ex-katona megosztja a hadsereg technikáját

„Ezt a technikát a katonaságban fejlesztették ki, hogy lehetővé tegye a katonák számára, hogy bármikor, bárhol elaludjanak – még a csatatéren is, amikor a környezet rendkívül kényelmetlen, és nagy a zaj” – magyarázza Justin.

„A katona számára az alvás kulcsfontosságú. Kutatásaim szerint ezt főként vadászpilóták számára fejlesztették ki, akiknek 100 százalékos reflexekre és fókuszra van szükségük. Ezekről mindannyian tudjuk, hogy az alváshiánnyal csökken.”

Íme a technika lépésről lépésre

gy sleepi ÍGY ALUDJ EL KÉT PERC ALATT! Az ex-katona megosztja a hadsereg technikáját

Először a fej izmait kell ellazítani. A szemet, az arcot, az állkapcsot és a homlokot. Közben összpontosítsunk a légzésre.

- Hirdetés -

Haladjunk tovább a vállig. Fontos, hogy a vállaink ne feszüljenek. Engedjük őket olyan mélyre, amennyire csak lehet. Tartsuk a karjainkat, ujjainkat lazán az oldalunk mellett.

Képzeljünk el egy meleg érzést, ahogy a fejünktől egyenesen az ujjbegyig terjed. Vegyünk mély lélegzetet és lassan engedjük ki. Lazítsuk a mellkasunkat és a gyomrunkat, egészen a combig, térdig, lábfejig.

Ismét képzeljük el, hogy ez a meleg érzés a szívünktől egészen a lábujjainkig száll.

- Hirdetés -
fitness expert share army sleepi ÍGY ALUDJ EL KÉT PERC ALATT! Az ex-katona megosztja a hadsereg technikáját

És van egy nagyon fontos tényező, amely eldönti, hogy képes lesz-e eléggé ellazulni ahhoz, hogy elaludjon.

fitness dsleepi ÍGY ALUDJ EL KÉT PERC ALATT! Az ex-katona megosztja a hadsereg technikáját

Nagyon fontos, hogy megtisztítsuk az elménket mindenféle stressztől. Erre két forgatókönyv létezik. Ezek valamelyikére kell gondolni. Az egyik, hogy egy kenuban fekszünk, nyugodt, tiszta tavon. Felettünk a tiszta kék ég. A másik, hogy egy fekete bársony függőágyban fekszünk egy koromsötét szobában.

„Bármikor, amikor valami másra kezdesz gondolni, vagy kezd megzavarni, ismételd ezeket a szavakat 10 másodpercig: „Ne gondolkodj, ne gondolkodj, ne gondolkodj.”

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit

A maximális siker eléréséhez hat hétig kell gyakorolni ezt a rutint. Az edző hozzátette: „Úgy tűnik, azoknak az embereknek a 96 százaléka, akik elsajátították ezt a technikát, a szemük becsukása után két percen belül el tud aludni.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!