Így néz ki a lábkörme? Azonnal rohanjon az orvoshoz!

Megosztás

- Hirdetés -

Sokan nem is sejtik, hogy milyen súlyos problémákat jelezhet előre a lábkörmünk.

A koleszterin nélkülözhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez. Érdemes megjegyezni, hogy különbséget teszünk jó koleszterin (HDL) és rossz koleszterin (LDL) között. Természetesen fontos, hogy ez utóbbi koncentrációja a lehető legalacsonyabb legyen.

koleszterin Így néz ki a lábkörme? Azonnal rohanjon az orvoshoz!

Sokan nem is sejtik, hogy túl magas az LDL-szintjük, ami negatívan befolyásolhatja egészségüket. A megemelkedett koleszterinszint ritkán jelentkezik, általában akkor tudhatunk meg a problémáról, amikor már komoly betegségeink, keringési zavaraink vannak.

kep 2023 03 27 185411207 Így néz ki a lábkörme? Azonnal rohanjon az orvoshoz!

A magas koleszterinszint hozzájárulhat az érelmeszesedés, a szívinfarktus és a szélütés kialakulásához. Ennek oka lehet az elhízás, a stressz, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, a túl magas vérnyomás és a cukorbetegség, és az 50 év felettiek a leginkább veszélyeztetettek.

Az a baj, hogy az emelkedett LDL-szint ritkán érezteti magát. Azonban előfordulhatnak olyan finom tünetek , amelyek magas koleszterinszintre utalnak. Először is ellenőrizze a lábkörmét.

- Hirdetés -
kep 2023 03 27 185002311 Így néz ki a lábkörme? Azonnal rohanjon az orvoshoz!

Ha a lábkörmök hirtelen növekedni kezdtek, és rendkívül puhává és törékennyé váltak, ez az első jele annak, hogy egészségünk rossz. Az emelkedett koleszterinszint más módon is megnyilvánulhat.

Fájdalom, zsibbadás és lábgörcsök, valamint bőrelváltozások, hideg lábfej, nem gyógyuló alsó végtagi fekélyek bizonyítják, hogy itt az ideje orvoshoz fordulni. Ezek a magas koleszterinszint jelei lehetnek.

kep 2023 03 27 185421525 Így néz ki a lábkörme? Azonnal rohanjon az orvoshoz!

Hogyan kell kezelni?

Hogyan kezeljük a magas koleszterinszintet? Természetesen a megelőzés sokkal jobb, mint a gyógyítás, ezért a megelőzés az első . Az éves tesztek segítenek a probléma korai szakaszában történő felismerésében. Mi a teendő, ha a tesztek magas LDL szintet mutatnak?

- Hirdetés -
kep 2023 03 27 185433872 Így néz ki a lábkörme? Azonnal rohanjon az orvoshoz!

Először is életmódot kell változtatnia. A fizikai aktivitás, az egészséges táplálkozás és a stimulánsoktól való búcsú az alap. Omega-3 és omega-6 zsírsavak sem hiányozhatnak étlapunkról. A zsíros és egyszerű cukrokat tartalmazó termékeknek el kell tűnniük az étrendből.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!