Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

Megosztás

- Hirdetés -

A történelem során rengeteg királyról, királynőről, hadvezérről, szultánról, tudósról..stb. tanultunk, akik meghatározó szerepet játszottak a világ alakulásában. Persze mindegyiknek meg kellett birkóznia az eléje gördülő akadállyal, amit voltak, akik könnyebben és voltak, akik nehezebben vettek. Mivel az időbe nem utazhatunk vissza ezért csak a történelemkönyvek, cikkek segítenek megérteni milyen életük is volt ezeknek az embereknek. Néhány filmkészítő cég azonban úgy döntött, hogy a legikonikusabb, legnevesebb személyeknek az életét filmre viszik és megmutatnak minden egyes apró részletet. Így készült el „A korona” című sorozat, a „W.E.” – mely Wallis Simpson és VIII. Eduárd szerelmét mutatja be, illetve „A uralkodónő”, ami Stuart Mária életét hivatott bemutatni. Azt is láthatjátok, hogy ezeket az illetőket, milyen színésznők alakítják a filmekben.

1, Bonnie Parker

Az Egyesült Államok nagy gazdasági válsága idején volt egy rabló páros, akik igazán világhírűvé váltak. Ők voltak Bonnie és Clyde. A történetük szerin egy közös ismerős házában találkoztak először egymással. Bonnie Parker akkoriban pincérnőként dolgozott, de utálta ezt az életet. Clyde Barrow pedig egy olyan srác volt, akire nem lehetett ráunni. A szerelmes-bűnözőpár nemcsak bankokat raboltak, hanem rendőr életeket is kiontottak ha úgy érezték sarokba szorították őket. Nevüket mindenki ismerte a világon.

- Hirdetés -

1967-ben film készült az életükről Bonnie és Clyde címmel, mely 2 Oscar-díjat is bezsebelt. Bonniet, Faye Dunaway színésznő alakította.

10 20 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

2, Lina Cavalieri

Lina Cavalieri olasz származású operaénekesnő volt a 19. században. Énekesnői karrierjét éttermekben, bárokban kezdte meg és a világ legnevesebb színpadjain fejezte be. Fotómodellként is tevékenykedett és képeit kártyákra nyomták, majd szétosztották a városban. Volt egy férfi, név szerint Alexandre Bariatinsky, aki mérhetetlenül szerelmes volt az énekesnőbe, ám a császár nem hagyta jóvá a frigyet. Cavalieri ezt követően többször házasodott, de egyik sem tette őt boldoggá.

- Hirdetés -

A Beautiful But Dangerous című filmben az ikonikus Gina Lollobrigida alakította őt.

FotoJet 2 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

3, Barbara Radziwill

Barbara Radziwiłł egy litván nemeslány volt, aki később II. Zsigmond Ágost lengyel király második felesége lett. A király őrülten belehabarodott a lányba, ám anyósa, Sforza Bona ki nem állhatta. Pletykák szerint ő volt az, aki végül megmérgezte a lányt, miután királynő lett. II. Zsigmond felesége halál után soha többet nem beszélt az anyjával.

- Hirdetés -

Él egy legenda az elhunyt királynőről, mely szerint lelke mind a mai napig a Nesvizh-kastélyban bolyong, mivel II. Zsigmond Ágost lelki szeánszot szervezett, hogy még egyszer láthassa kedvesét. Barbara lelke a kastélyban ragadt. Zsigmond megígérte neki, hogy a kastélyban fog meghalni, így lelkük örökké együtt élhet. Nos a szomorú hír az, hogy Zsigmond Knyszynben halt meg, így a lelkük soha nem egyesülhet.

1982-ben filmre vitték a lengyel királyné történetét, melynek címe Barbara királyné sírfelirata. A főszerepet Anna Dymna játszotta.

8 22 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

4, Boleyn Anna

Boleyn Anna, VIII. Henrik angol király második felesége, I. Erzsébet angol királynő édesanyja. Henrik házas férfi volt mikor meglátta Annát, de érzelmeinek nem tudott parancsolni, mivel első látásra szerelem volt neki. Annyira beleszeretett, hogy első feleségétől sikerült elválnia, persze ez nem volt olyan egyszerű. Miután Anna és Henrik eljegyezték egymást, Annak akkor mutatta meg a foga fehérjét. Rengeteg pénzt költött, extravagáns partikat szervezett. Persze a király nem volt bolond, hamar rájött mit művel, majd újabb szerető után nézett. Meg is találta Seymour Johanna képében. Annát pedig kivégeztette hűtlenségért.

A királynő szomorú történetét filmre vitték, mely „A másik Boleyn lány” címet viseli. Anna-t Natalie Portman alakítja.

7 25 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

5, Wallis Simpson

1936-ban VIII. Eduárd brit király úgy döntött, hogy lemond a trónról azért, hogy feleségül vehesse szerelmét a kétszeresen elvált Wallis Simpson amerikai színésznőt. Edward 36 éves volt mikor először találkozott Wallissal, a nő pedig egy évvel fiatalabb volt nála. Akkoriban már házas asszonyként élt, de ez nem akadályozta meg a herceget abban, hogy a második találkozásuk során elmondja neki az érzéseit. A kapcsolatuk nagyon gyors ütemben haladt, majd nyilvánosságra is hozták egymás iránt érzett érzelmeiket.

Miután Eduárd apja elhunyt, neki kellett volna trónra lépni, de nem tette meg, mert akkor nem vehette volna feleségül Wallist. Rokonai ultimátumot adtak neki vagy a szerelmet választja vagy a trónt. Ő a szerelmet választotta. Wallis és Eduárd ezek után együtt éltek a volt trónörökös haláláig.

Az amerikai színésznő és a brit uralkodó szerelméről szóló „W.E.” című filmet Madonna rendezte, melyben Wallist Andrea Riseborough alakította.

6 25 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

6, Mata Hari

Margaretha Geertruida Zelle friz származású holland bártáncosnő és kém volt, aki Mata Hari néven vált ismertté. Egy boldogtalan házasság után Párizsba költözött, majd elkezdett keleti stílusú táncokat előadni. Hamar népszerűvé vált és igazi sztárként élte életét. Ez lehetővé tette számára, hogy gazdag férjet találjon magának, majd még egyet… majd még egyet. Ez azért volt könnyű feladata, mert nagyon sok férfi akart Mata Hari társaságában lenni. Ő viszont csak a leggazdagabbaknak, legbefolyásosabbaknak engedte meg, hogy vele legyenek.

Az első világháború alatt ugyanezt az életmódot folytatta több európai országban, és a német hírszerzés embere lett. Később a franciák informátora lett. A franciák gyorsan rájöttek kilétére, beperelték és 6 hónappal később kivégezték..

Életét a Mata Hari című sorozat dolgozza fel és mutatja be. A főszerepet Vahina Giocante alakítja.

5 25 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

7, Viktória királynő

Viktória királynő uralkodása alatt Nagy-Britannia szó szerint virágzott, és az emberek ezért is, de más okból is szerették. Viktória fokozatosan csökkentette a monarchia befolyását az egyszerű emberek életében. Ő maga sem hajtotta a luxust, szerény körülmények között is szépen elélt. A királynő nagyon szerelmes volt férjébe, Albertbe, aki viszont szerette. A párnak 9 gyermeke született, akik később házasságot kötöttek Európa-szerte a királyi dinasztiák tagjaival.

A királynő életét mozivászonra vitték, Az ifjú Viktória királynő címmel, amiben Emily Blunt volt a királynő.

4 28 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

8, Isadora Duncan

Isadora Duncan egy amerikai táncosnő volt, akit a táncművészet megújítójának, a modern táncművészet alapítójának tartanak. Körbejárta az Egyesült Államokat és Európát, ám mindig elgondolkodott azon, hogy hivatását másoknak tanítsa. 1921-ben érkezett az Orosz Birodalomba, ahol felajánlottak neki, hogy tánciskolát nyithat, és ehhez persze minden segítséget megadtak volna. Ekkor ismerte meg Szergej Alekszandrovics Jeszenyin költőt, akihez férjhez is ment. A házasság nem tartott sokáig, mert 1923-ban elváltak egymástól.

Isadora Duncanról több film is készült, a közelmúltban pedig megjelent egy olyan, amiben Lily-Rose Depp alakítja őt.

2 31 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

9, II. Erzsébet

Mindenki ismeri II. Erzsébetet az Egyesült Királyság királynőjét. Sokan szerettek volna egy kis bepillantást nyerni a most 94 éves uralkodónő életébe, fiatalságába, hogy lett királynő, hogyan ismerkedtek meg Fülöp herceggel és a többi. Szerencsére a filmkészítők is úgy gondolták, hogy igen is nagy igény van erre ezért a Netflix elkészítette „A korona” című sorozatot, mely II. Erzsébet minden jelentős életeseménye napvilágot lát. A népszerű sorozatban Claire Foy alakította a fiatal Erzsébetet a harmadik évadra azonban lecserélték Olivia Colmanra.

1 30 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

10, Tonya Harding

Tonya egykori amerikai műkorcsolyázó, nyugdíjas ökölvívó és reality televíziós személyiség. Hardingot elsősorban az édesanyja nevelte, aki négyéves korában íratta be korcsolyaórára. Harding nagyon sokat edzett korai évei során, végül abbahagyta a középiskolát, hogy több időt szentelhessen a sportnak. Harding megnyerte az 1989-es Skate America versenyt. 1991-ben és 1994-ben bajnoki címet szerzett ám a 94-es címet megvonták tőle a 91-est pedig lefokozták aranyról ezüst éremre. Egész élete a korcsolyázásból állt, és szó szerint megszállottja volt a sportnak. Életéről film is készült az „Én, Tonya” címmel, amiben a főszerepet Margot Robbie alakította.

3 30 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

11, Stuart Mária

Mária volt Skócia királynője és Franciaország királynéja, valamint I. Erzsébettel együtt Anglia törvényes uralkodónője. Erzsébet vetélytársat látott Máriában, és amikor menedéket kért tőle nemes egyszerűséggel bezáratta 19 évre a Towerbe, majd nyilvánosan kivégeztette őt. Mária életéről és sorsáról, Erzsébettel való viszálykodásáról több film és sorozat is készült. Az egyik legnépszerűbb sorozat „Az uralkodnónő” címet viseli és a főszerepet Adelaide Kane alakította

4523 Így néztek ki a történelem leghíresebb női a róluk alkotott filmekben

Na mit szóltok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!