Íme 13 dolog, ami a 90-es években népszerű volt, de ma már tönkreteheti az otthonod kinézetét

- Hirdetés -

Rengeteg olyan tárgy, eszköz, kiegészítő dekorációs elem van a fejünkben, ami a 90-es években és a 2000-es évek elején még óriási népszerűségnek örvendett. Ilyen például a falra szögelt óriási legyező, a matricákkal teleragasztott tükör, a csipkés abrosszal, terítővel borított bútor…stb. Viszont azok a dolgok, amik annak idején menőnek számítottak, ma már elavultaknak minősülnek, ezért érdemes tisztázni, hogy mik azok a dolgok, amiktől sürgősen meg kell szabadulni annak érdekében, hogy jó megjelenésű és kellemes legyen az otthonod.

1, 7 elefántból álló szoborcsoport

A felálló ormányú elefántok a 90-es években voltak nagyon népszerűek, melyek gyakorlatilag minden háztartás polcain ott voltak. Mostanság viszont már nem inkább idejét múlt, helyüket pedig a minimalista stílusú szobrok váltják fel.

- Hirdetés -

2, Neon színű éjszakai fények

A neon színű belső világítás ma már csak a bárokban és éjszakai klubokban néznek ki jól, vagy bizonyos szálláshelyek folyosóin. Ha valamilyen világítással fel szeretnéd dobni a lakásod, házad, figyelmedbe ajánljuk az elbújtatható LED szalagokat, melyek modernebbé és hangulatosabbá is teszik az otthonod.

- Hirdetés -

3, Dekoratív óriáslegyezők a falon

A falra rakott különböző festmény mintával ellátott legyezők is csupán a 90-es években voltak népszerűek, ma már viszont inkább elavultnak, sőt cikinek számítanak. Pontosan ebből kifolyólag jobb ha megszabadulsz tőle. Helyére nyugodtan rakhatsz valamilyen minimalista stílusú festményt, esetleg családi képet.

4, Kristály csillár

- Hirdetés -

Sok családnak volt ilyen jellegű csillárja még a 90-es években és tuti, hogy te is jártál már olyan házban, ahol láttál ilyen csillárt. Viszont ma ezeket a nagy csillárokat a kisebb, laposabb verziók váltják fel, melyek nem foglalnak olyan sok helyet.

5, Művirágok a konyhában

Ma már nem igazán nagy divat a konyhába művirágot tenni, viszont a kávézókban, vendéglátó egységekben elég jó hangulatot tudnak varázsolni. Ma már sokkal népszerűbbek konyhában a pozsgás növények, melyek közül mindegy, hogy műt vagy igazit veszel, mivel mindkettő ugyanolyan.

6, Fotó háttérkép

Vannak emberek, akik úgy próbálták hangulatosabbá tenni otthonaikat, hogy fotó háttérképeket ragasztottak a falaikra, melyek erdőket, hegyeket, tengerpartot ábrázoltak. Ezek viszont nagyjából 30 évvel ezelőtt voltak divatosak. Annak érdekében, hogy újra feldobd az otthonod vegyél festményeket, vagy fesd át olyanra a falat, ami nem igényli, hogy plusz képeket tegyél rá.

7, Matricák a tükrökön

A 2000-es években gyakorlatilag minden ember telematricázta az otthonában lévő tükröket, ami akkor menő is volt, de ma már egyáltalán nem az. Szóval ha olyan tükröd van, ami tele van matricákkal akkor jobb, ha megszabadulsz tőle.

8, Színes törölközők a fürdőszobában

A mai modern fürdőszobák stílusa sokkal visszafogottabb, letisztultabb, mint annak idején volt. Ma már a fehér, szürke, színek dominálnak jobban, ennek tükrében pedig az emberek igyekeznek ehhez passzoló törülközőket, fürdőszoba szőnyegeket venni.

9, Alacsonyan lógó csillár

Egy újabb elavult, illetve idejét múlt darab, ami ma már inkább gáz, mint menő. Manapság az emberek spotlámpákat, vagy plafonba épülő lámpákat részesítenek előnyben, ahol nincs esélyük beverni a fejüket evés után.

10, Csipkével borított belső dekorációk

Néhány háztartásban még mindig vannak olyan dekorációk és kiegészítők, melyeket csipke terítővel, huzattal borítanak be. Például TV készülékre teszik, vagy párnára húzzák, esetleg asztalra terítik. A mai divat szerint viszont ezek már egyáltalán nem állják meg a helyüket, ezért érdemesebb lenne megszabadulni tőlük és valami egészen más, de dizájnosabb kiegészítőt beszerezni.

11, TV a beépített bútoron

A 90-es években a faltól falig érő szekrénysorok voltak divatosak, és szinte inden háztartásban volt egy ilyen darab, amire az emberek rá tudták tenni régi dobozos TV-jüket. Viszont amint elkezdtek teret hódítani a lapos TV-k mindenki a falra szerelte. Hidd el sokkal jobb és kényelmesebb úgy nézni, ha a készülék a falon van.

12, Nagypapaféle óra

A fából készült álló órák óriási népszerűségnek örvendtek nagyszüleink idejében. Szinte minden nagypapának volt egy ilyen valahol a házban, amit általában a gyermek, majd az unoka örökölt meg. Annak ellenére, hogy ezek valóban minőségi és drága órák, már nem valók egy modern berendezésű házba.

13, „Villanykörtékkel” ellátott tükör

Régen a filmsztároknak és színművésznőknek volt ilyen tükre az öltözőben, ami nagy mértékben elnyerte a hölgyek tetszését. Manapság viszont ezek már nem divatosak. Helyettük beépített LEDes fényforrással ellátott tükröket preferálnak.

Nektek melyik van/volt az otthonotokban?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!