Mit kell hallani, ha kopogtatunk? Apró trükkök, amivel kiválaszthatjuk a legédesebb görögdinnyét a boltban!
A görögdinnye a legnépszerűbb nyári gyümölcs. Lehűtve frissítő hatású és szinte lehetetlen abbahagyni a majszolását. Azonban nem könnyű megtalálni a tökéleteset, különösen akkor, ha egészben vásároljuk.
Nagyon magas víztartalma miatt oltja a szomjat és hűsíti a testet. Sajnos sok esetben rányúlunk az ízelten, kásás dinnyére és azt visszük haza. Íme pár trükk, hogy mi alapján válasszunk. Egy ideje már nem lehet lékeltetni a dinnyét, szóval szemre kell választani.
Így válaszd ki a tökéletes dinnyét:
- Méret: A kis dinnyék gyakran nem elég édesek. A túl nagyok meg már túlérettek. Közepes méretűt kell hazavinni.
- Súly: A súly azt jelzi, hogy mennyi húsa van a dinnyének, és hogy mennyire lédús.
- Illat: Enyhe, kellemes aromája van, különösen az alján. Ha túl intenzív, édes szagot érzünk, akkor vélhetőleg már túlérett.
- Folt: A gyümölcs alján van egy folt, aminek sárgának kell lennie. Ha fehér, akkor még éretlen.
- Kocsány: Ha még friss zöld, vagy meg van csavarodva, akkor nem volt elég ideje beérni. A csavarodás azt jelenti, hogy forgatták, hogy az érési folyamat gyorsuljon. Az ilyet nem érdemes megvenni. Ha a kocsány már száradt, de még nem teljesen, akkor tökéletes időben került a piacra.
- Szín: Mély, zöld színe van. A sárgásbarna csíkok azt jelzik, hogy lédús.
- Ütögetés: Ha mély hangot ad ki, akkor megvehetjük. Ha csendes, akkor még éretlen.
Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!