Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!

Megosztás

- Hirdetés -

Annak ellenére, hogy a bőr az ember legnagyobb érzékszerve, és a túlélés szempontjából a legfontosabbak közé tartozik, mégis kevés figyelmet fordítunk rá. Ha meg sérül azt mondjuk meggyógyul, amikor kiszárad bekenjük, de tartósan sose foglalkozunk vele. Ha a bőrünkkel valami nem stimmel, akkor jeleket és üzeneteket küld nekünk, hogy ideje megvizsgálni.

A foltok és a pigmentációk nem jelentenek súlyos problémát, valódi aggodalmat inkább a melanomák okoznak. Ahogyan azt a „Skin Cancer Foundation” is jelezte, „Minden 57. percben elhuny egy ember a melanoma miatt.” A melanoma a bőr pigmenttermelő sejtjeiből kiinduló rosszindulatú daganat, ami kialakulhat már meglévő anyajegyből különösen akkor, ha erős UV sugárzásnak, vagy mechanikai ártalomnak van kitéve, de megjelenhet anyajegymentes bőrfelületen is. Most úgy döntöttünk bemutatjuk a melanoma stádiumait.

„A” az aszimmetria.

Egy rendes, figyelemre méltó anyajegynek rendkívül szimmetrikusnak kell lennie. Még akkor is, ha egy vonalat húzol át rajta. A melanomának gyakran szabálytalan formája van, ezért asszimetrikus.

02 15 Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!

„B” a határ.

- Hirdetés -

Az anyajegyek, amelyek nem rákosak, sima és azonos határokkal rendelkeznek. A határok többnyire egyértelműek és meghatározott alakúak. A melanoma elváltozása szabálytalan alakú. Homályos határai vannak. Nincs egyértelmű alakja. Orvosra van szükség, aki megvizsgálja!

03 13 Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!

„C” a szín.

Az az anyajegy, amely ártalmatlan, általában barna. Színe egyenletesen oszlik el. A melanomáknak nincs állandó vagy világos színük. Sok szín és árnyalat fedezhető fel benne. A szín és az árnyalatok szabálytalan eloszlása ​​a rák jele lehet.

- Hirdetés -
04 14 Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!

„D” átmérő.

Az egészséges anyajegyek általában nem nagyobbak, mint egy ceruza radírjának mérete. Átmérőjük általában 6 mm. Ha nagyobb a mérete, akkor orvosra van szükséged, hogy megvizsgálhassa, mert elképzelhető, hogy rákos.

05 15 Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!

„E” növekszik-e.

- Hirdetés -

Ha tudomásunk van arról, hogy egy anyajegy megváltoztatja a színét, méretét vagy alakját, akkor az melanoma elváltozás jele lehet. Mindenképp orvosra van szükség, aki megállapítja, hogy rákos vagy nem.

06 14 Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!

Milyen védelmi intézkedéseket tehetünk a bőrrák ellen?

Napvédőt naponta kell használni, nem csak akkor, ha a partra mész. A fényvédőnek legalább 15 fakorosnak kell lennie, és védelmet kell nyújtania az UVA és az UVB sugárzás ellen.

07 12 Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!

Mindkét sugár veszélyes a bőrére.

Kerüld az UVA és UVB sugárzást is, mert ezek is beindíthatják a korai öregedést.

08 9 Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!

A szolárium is okozhatja.

A testedet alaposan meg kell vizsgálni. A melanóma általában a napfénynek kitett testrészeken jelenik meg, de bárhol előfordulhat. Ügyelj arra, hogy ellenőrizd a körömágyat, lábat és lábujjakat is.

09 10 Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!

Ellenőrizni kell a privát területeket.

A bőrrák elleni legjobb védekezés, ha rendszeresen meglátogatod a bőrgyógyászt. Igen, tudjuk, hogy drága, de semmi sem olyan drága, mint az életed.

10 21 Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!

Ha bármilyen aggasztó folt megjelenik a testeden fordulj orvoshoz.

Ha kialakulnak olyan foltok, amelyek eddig nem voltak ott kérdezd meg a családod és barátaid, mit gondolnak erről, de az orvosi látogatást se felejtsd ki.

11 19 Íme, egy tökéletes útmutató a melanoma felismerésére és megelőzésére!
- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!