Karácsonyi ajándékot rendelt, de a futár szavai ledöbbentették! Kinek volt igaza???

Megosztás

- Hirdetés -

Javában tart a karácsonyi őrület. Magyarok milliói keresik az ajándékokat a szeretteiknek. Vannak, akik bevásárlóközpontba járnak, mások online vásárolnak. Az egyik olvasónk az utóbbi csoportba tartozik. Erre azonban nem számított…

kep 2022 12 11 081745919 Karácsonyi ajándékot rendelt, de a futár szavai ledöbbentették! Kinek volt igaza???

A futár szavai ledöbbentették

December őrült időszak a családok és a futárok számára is. Utóbbiak végkimerülésig is dolgozhatnak akár, hisz vannak, akik vállalkozóként csinálják. A stressz, a fáradtság és a sok munka miatt a kiszállítónak nincs mindig derűs hangulata.

kep 2022 12 11 081801817 Karácsonyi ajándékot rendelt, de a futár szavai ledöbbentették! Kinek volt igaza???

Ki túlzott? A futár vagy vásárló?

„A futár hív, hogy van két ötkilós csomagja. Parancsoló hangon közli, hogy le kell mennem a földszintre és segíteni felvinni neki legalább az egyiket. De a legjobb az lenne, ha mindkettőt felvinném, mert sok munkája van. Teljesen ledöbbentem. Ha nem viszem fel legalább az egyik csomagot, akkor csak egy értesítést hagy, hogy csomagom jött. „

- Hirdetés -
kep 2022 12 11 081818733 Karácsonyi ajándékot rendelt, de a futár szavai ledöbbentették! Kinek volt igaza???

„Udvariasan megmondtam neki, hogy ha magam akarom hurcolni a csomagjaimat, akkor csomagmegőrzőbe rendelem, nem futárcégen keresztül. Azt is megemlítettem neki, hogy jelenleg dolgozom, és nem tudom elhagyni a házat.”

„Azt hittem, ezzel véget is vetettónk a vitatkozásnak, de  a futár rám parancsolt, hogy hívjam fel a „férjemet, szeretőmet vagy más manust”, és hozzam el őket, különben a csomagok visszakerülnek vele a raktárba. Az idegeimre ment, és megfenyegettem, hogy ha megteszi, azonnal feljelentést teszek ellene. Ez segített, mert hirtelen fel tudta hozni mindkét csomagot, de amikor át, rám sem nézett…”

kep 2022 12 11 081828110 Karácsonyi ajándékot rendelt, de a futár szavai ledöbbentették! Kinek volt igaza???

Mi a teendő, ha a futár nem akarja kiszállítani a csomagot?

Az igazság az, hogy nem minden futár köteles a csomagot a lakás ajtajáig elvinni. Minden a fuvarozói szabályzat rendelkezéseitől függ. Sőt, a szállító megtagadhatja a szállítmány elszállítását, ha az meghaladja a súlyhatárokat. Általában 30 kg körül van a határ.

- Hirdetés -
kep 2022 12 11 081841637 Karácsonyi ajándékot rendelt, de a futár szavai ledöbbentették! Kinek volt igaza???

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!