Menő elektromos motorként kelt újra életre a legendás Simson Schwalbe

- Hirdetés -

Németországban, Berlint már bekebelezte a régi NDK kismotor által ihletett vadonatúj elektromos robogó.

A Simson Schwalbe a szocialista blokk egyik legnépszerűbb kismotorja volt. A kétkerekű járműből 1964 és 1986 között több mint 1 millió példány készítettek.

Az ötven köbcentiméteres motorral manapság már nagyon ritkán lehet találkozni Magyarország útjain. Németország fővárosában azonban újra használatba vették a Schwalbékat (vagyis Fecskéket). A motor azonban már nem hasonlít a régi modellre.

- Hirdetés -

Az újonnan forgalomba került motorokból viszont hiányzik a kétütemű benzinmotor, amelyet egy 4 kW teljesítményű 48 V-os Bosch motorral helyettesítettek.

A 2,4 kWh kapacitású akkumulátorral 63 kilométert tehetünk meg, két ilyen telep használatával pedig megduplázható ez a távolság. Normál töltővel 4,5 óra egy teljes töltés, ami gyorstöltővel csupán egy óra.

A robogó 120 kilogramm tömegű és 5 000 eurós (1,65 millió forint) alapárú maximum 45 km/h tempóra képes, de a 8 kW teljesítményű változat végsebessége 90 km/h.

- Hirdetés -

A Schwalbe elöl-hátul tárcsafékes, illetve rekuperációra is képes motor opcionálisan blokkolásgátlóval is rendelhető, világítása teljesen LED-alapú.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!