Miért kell lehajtani a WC fedelét? Ez a videó biztosan meggyőz majd…

Megosztás

- Hirdetés -

Lehajtod a WC-ülőke fedelét öblítés előtt? Nem! Nagy hiba! Mutatjuk miért…

Miért érdemes lecsukni a vécé fedelét?

Mint jól tudjuk, a WC sokféle baktérium élőhelye, min. staphylococcus vagy streptococcus, valamint E. coli vagy Salmonella baktériumok. Ezt észben tartva rendszeresen ügyeljünk a hely tisztaságára: használjunk fertőtlenítőszereket a takarításhoz. A Boulder-i Colorado Egyetem tudósai egy zöld lézer segítségével kimutatták, hogyan terjednek a különféle kórokozók a WC öblítésekor.

A WC területén belül felszabaduló számos baktérium és vírus több öblítés után is ott maradhat. A tudósok úgy döntöttek, hogy megvizsgálják, hogyan terjednek a fenti kórokozók. Következtetéseiket a „Scientific Reports”-ban tették közzé. Miért érdemes lecsukni a vécé fedelét? 

- Hirdetés -
kep 2022 12 19 173848195 Miért kell lehajtani a WC fedelét? Ez a videó biztosan meggyőz majd...

Aeroszol részecskék az öblítés során

Ha valamit nem látunk, úgy teszünk, mintha nem is létezne. Ha egyszer megnézitek ezt a videót, soha többé nem fogtok ugyanúgy gondolni a WC-re

A kísérlethez a tudósok két lézersugarat használtak annak tanulmányozására, hogy mi történik az aeroszol részecskékkel a víz öblítésekor. Az egyik lézer folyamatosan világított a WC-n, a másik pedig pulzált, ennek köszönhetően lehetett mérni a kilökődő részecskék sebességét.

A víz öblítésekor a részecskék másodpercenként 2 méteres sebességgel lőttek ki, és nyolc másodperc alatt 1,5 métert emelkedtek. Arra számítottunk, hogy ezek az aeroszol részecskék csak úgy felúsznak, de úgy jöttek ki, mint egy felszálló rakéta

- Hirdetés -

Nyilvános mellékhelyiségek használatának kockázata

A tudósok magyarázata szerint a legnagyobb cseppek általában pillanatok alatt visszahullanak, míg a kisebbek akár percekig is a levegőben maradhatnak. Ezenkívül a kórokozók több tucat öblítésig is megmaradhatnak a WC-ben. Ennek következtében ki vagyunk téve más emberek kórokozóinak. Főképp nyilvános mellékhelyiségben.

A tanulmány lényege, hogy mindig hajtsuk le a wc fedelét, ha lehúzzuk.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!