Ne hagyd magad átverni! Erre figyelj, ha FINOM, MAGYAR EPRET szeretnél venni!

- Hirdetés -

Idén az eper nagyon gyorsan bekerült a piacra. Sajnos sokan csalnak eme gyümölcs eladásakor. Néhányan még a származási országgal kapcsolatban is hazudnak. Erre kell figyelni, hogy ne verjenek át…

Eper vásárlásakor ne bízzunk teljesen az eladóban. Egy megkérdezett, rutinos gazda többek között azt javasolja, hogy érdemes a csomagoláson vagy a dobozon ellenőrizni a gyümölcs származási országát.

Amit figyelnünk kell a növény szára. 3-4 napos szállítás után Afrikából vagy Dél-Európából (Spanyolország, Görögország, Ciprus) jól láthatóan kókadt. Ha a szár láthatóan „fáradt”, az azt jelenti, hogy az eper valószínűleg messziről származott. Az ilyen gyümölcs, fonnyadtnak tűnik és matt színe van.

- Hirdetés -

Hogyan lehet felismerni a magyar epret?

Az ellenőrzési folyamat során nem csak a szárra kell figyelni. Az illat is fontos. A magyar eperre jellemző illatot lehetetlen teljesen utánozni. Közvetlenül a szárnál érezhető a legintenzívebben.

Az import eper a szárán fakóbb. Miért? Ez annak köszönhető, hogy akkor betakarították őket, amikor még nem érték el a teljes érettséget. Mindezt azért, hogy messzire mehessenek.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!