„Nincs szükségem pasira, mert velem van az apukám” – Apjukra bízzák a szüzességüket…

- Hirdetés -

Ez kétségtelenül az egyik legvitatottabb és egyben legérdekesebb jelenség az Egyesült Államokban. Bár a 21. században járunk, a konzervatív hagyomány remekül működik. Ezek a tinédzserek apjukra bízták szüzességüket. Ahogy mondani szokták, nincs szükségük pasira, mert „apuci velem van…”

kep 2022 04 10 071257146 "Nincs szükségem pasira, mert velem van az apukám" - Apjukra bízzák a szüzességüket...

Miről szól a „szüzek bálja”?

A tinik esküvői ruhába öltöznek és leteszik a következő esküt:

„Esküszöm Istenre, magamnak és a családomnak, hogy tiszta maradok gondolataimban és tetteimben mindaddig, amíg férjhez nem megyek.”

Annak jeléül, hogy a lány erényét Istenre bízza, fehér rózsát tesz egy kereszt alá. Elkíséri őt apja, mostohaapja vagy… leendő apósa, aki szintén ünnepélyes esküt tesz. Megfogadja, hogy megvédi lánya szüzességét azzal, hogy „tanúnak tekinti Istent, mint tekintélyt és tisztaságának védelmezőjét”.

kep 2022 04 10 071326044 "Nincs szükségem pasira, mert velem van az apukám" - Apjukra bízzák a szüzességüket...

Ez nem egy filmrészlet, hanem egy USA-ban népszerű hagyomány pillanatai, melyre évente 4-5 alkalommal kerül sor.

- Hirdetés -
kep 2022 04 10 071335448 "Nincs szükségem pasira, mert velem van az apukám" - Apjukra bízzák a szüzességüket...

Az első ilyen eseményt 1998-ban rendezték meg Colorado Springsben. Az ötletgazdák Randy Wilson lelkész és felesége, Lisa voltak. Mint kifejtették, az ötlet az volt, hogy ellenezzék a szex kommercializálását és a túl gyors szexuális kezdeményezést.

kep 2022 04 10 071346344 "Nincs szükségem pasira, mert velem van az apukám" - Apjukra bízzák a szüzességüket...

Ennek az eseménynek a szereplői általában 12-13 éves lányok és apjuk. Előfordul azonban, hogy kisebb gyerekek, akár 5 évesek is részt vesznek a szüzek bálján.

kep 2022 04 10 071355710 "Nincs szükségem pasira, mert velem van az apukám" - Apjukra bízzák a szüzességüket...

Az ünneplést általában a lányok anyukái szervezik. De ők visszavonulnak a háttérbe, mert itt a tinédzserek, vagy inkább a tinédzserek és az apjuk játsszák a főszerepet. A „szüzek bálján” kötelező pont a fényképezés. A gyakran menyasszonyi ruhába öltözött lányok apjuk ölelésében állnak a kamera elé. Ugyanakkor egymás kezét fogják, szájon csókolják… Az is előfordul, hogy az apák letérdelnek kislányaik előtt.

- Hirdetés -
kep 2022 04 10 071405103 "Nincs szükségem pasira, mert velem van az apukám" - Apjukra bízzák a szüzességüket...

De ezzel még nincs vége a vitatott szokásoknak. Ezután minden résztvevő együtt ebédel/vacsorázik. Vacsora után a miniszter beszél, a lányok pedig táncolnak az apjukkal. Az eskü ünnepélyes szavainak kimondása az ünnep fénypontja. Az apák ajándékokat is készíthetnek lányaiknak, hogy emlékeztessenek arra, hogy tisztességesnek kell lenniük.

A gond elsősorban a fotókkal van. Olyanok, mintha házastársakat fotóznának, akik között hatalmas korkülönbség van.

kep 2022 04 10 071414607 "Nincs szükségem pasira, mert velem van az apukám" - Apjukra bízzák a szüzességüket...

Sokakban kétségeket ébresztenek. Egyesek a „liliomtiprással” párosítják össze a dolgot. Felmerül a kérdés, hogy vajon ezek a lányok ténylegesen tudják, hogy mire esküsznek fel és miben vesznek részt? Etikus-e elzárni őket attól, hogy döntéseket hozzanak magukról a szexuális szférában? Először az apa, majd a férj hozza meg helyettük a döntéseket.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!