Nővér végzett az újszülöttekkel. A picik „gyilkos injekciót” kaptak…

Megosztás

- Hirdetés -

Nem, ez nem egy ijesztő film forgatókönyve… Sajnos tényleg megtörtént. Ennél nagyobb szörnyűségről nem hallottunk mostanában…

Újszülöttek rejtélyes halála

kep 2022 10 16 084301624 Nővér végzett az újszülöttekkel. A picik "gyilkos injekciót" kaptak...

2015 januárjával kezdődőleg a következő 18 hónapban hirtelen megnőtt az újszülöttek halálozása egy chesteri brit kórházban. Az orvosok sokáig nem tudtak konkrét okot találni a családok tragédiájára. Akkor még a legsötétebb rémálmaiban sem gondolta senki, hogy valaki az egészségügyi személyzetből a felelős.

kep 2022 10 16 085402343 Nővér végzett az újszülöttekkel. A picik "gyilkos injekciót" kaptak...

Vizsgálatot indítottak és kiderült, hogy egyetlen közös dolog van a halálok körülményei között. Lucy Letby, aki az újszülöttosztályon dolgozott. Minden létező halálesetnél műszakban volt. Az is gyanús volt, hogy a halálesetek túlnyomó többsége az éjszakai műszakban történt.

- Hirdetés -
kep 2022 10 16 085158771 Nővér végzett az újszülöttekkel. A picik "gyilkos injekciót" kaptak...

Amikor Lucy Letbyt nappali műszakba helyezték át, az újszülöttek állapotának romlása és a halálesetek a nappali műszakba történtek…

A nővér újszülötteket ölt

Az ügyész elárulta, hogy az első áldozatok koraszülöttek, ikrek voltak. A vizsgálat megállapította, hogy mindkettőjük véráramába levegőt fecskendeztek. Egy másik baba is kapott levegőt, de ezúttal orr-gyomorszondán keresztül vezették be, amitől leállt a szívverése.

kep 2022 10 16 085316212 Nővér végzett az újszülöttekkel. A picik "gyilkos injekciót" kaptak...

Egy anyuka, aki a szülés utáni osztályon volt, éjjel meg akarta látogatni ikreit. Lucy Letby az egyik gyerek mellett állt, aki vérzett és szorongott.

- Hirdetés -

„Nyugalom, ápolónő vagyok” – nyugtatta a nővér a rémült anyukát

Az ideges anyuka hagyta magát meggyőzni, majd visszatért a szobába, és felhívta a férjét.

„A kórlapon nem szerepelt olyan bejegyzés, miszerint a gyermek éjjel vérzett…”

- Hirdetés -

A gyermek véráramába levegőt fecskendeztek és belehalt. Egy másik gyermek inzulint kapott tápszerben. Szerencsére az orvosi csapatnak sikerült időben reagálnia, és a gyermek életét megmentették. Ekkor döbbentek rá, hogy ezek a dolgok nem véletlenek és valami szörnyűség folyik a kórházban.

kep 2022 10 16 085107363 Nővér végzett az újszülöttekkel. A picik "gyilkos injekciót" kaptak...

Lucyt azzal is vádolták, hogy megpróbált megölni egy lányt, aki 23 hetes terhesen született egy másik kórházban. A baba mindössze 510 grammot nyomott, ezért a személyzet úgy döntött, hogy a csecsemőt egy chesteri kórházba szállítják. Nem sokkal ezután a lány hányni kezdett és fertőzések alakultak ki nála. A vizsgálatok kimutatták, hogy valaki inzulint adott az újszülöttnek. A helyzet tovább romlott. Egy néhány hónappal később végzett vizsgálat visszafordíthatatlan agykárosodást mutatott ki.

kep 2022 10 16 085329429 Nővér végzett az újszülöttekkel. A picik "gyilkos injekciót" kaptak...

Lucy Letbyt hét újszülött, köztük négy fiú és három lány meggyilkolásával, valamint további tíz csecsemő meggyilkolásával vádolják. Október 10-én tárgyalást indítottak a Manchester Crown Courtban, amely akár hat hónapig is eltarthat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!