Ő a világ legmagasabb nője 26 éves, és már öt rekordot állított fel

- Hirdetés -

Törökországból származik, 26 éves, 215,16 cm magas és eddig öt rekordot állított fel. Amikor életében először repült repülőgépen, a légitársaság hat ülést szerelt szét kifejezetten miatta. 

Így néz ki ma Rumeysa Gelgi – a világ legmagasabb nője

Rumeysa Gelgi 1997. január 1-jén született Törökországban. A Hacettepe Egyetem Gyermek Endokrinológiai Tanszékének orvosai egy ritka genetikai betegséggel, az úgynevezett Weaver-szindrómával diagnosztizálták, amely gyors növekedést okoz. Eddig mindössze 100-150 ilyen betegséget írtak le a világon.

A rendkívüli növekedés csak az egyik tünete a betegségnek. A Weaver-szindrómás betegeknél a szemek között szokatlanul nagy rés, halk, rekedt hang, ujjösszehúzódások , köldöksérv vagy jellegzetes pépes bőr is kialakulhat.

- Hirdetés -

Amikor Rumeysa hat évesen, már 172 cm volt. Ma 26 éves és 215,16 centiméter magas. De nem csak a magasság teszi egyedivé a Gelgát. A fiatal nő ötször szerepelt a Guinness Rekordok Könyvében. Ő lett a legmagasabb élő nő, és felállította a legnagyobb kezek, a leghosszabb ujjak és a leghosszabb hát rekordját.

Gelga élete nem könnyű. A betegség sok szenvedést okoz. A nőt komoly műtétek esett át, most kerekesszéket vagy mankót kell használnia. Ennek ellenére Rumeysa megpróbál úgy élni, mint a többi ember. Tavaly tudta megtenni első repülőútját. Ez azért volt lehetséges, mert a Turkish Airlines hat ülést eltávolított a fedélzetről a 25 éves lány számára, és egy speciális, a nő igényeihez igazított hordágyra cserélte őket.

Ez volt az első repülésem, de biztosan nem az utolsó. Mostantól nagy megtiszteltetés és öröm lesz számomra, hogy a világ különböző részeire repülhetek a Turkish Airlines légitársasággal. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult az utazásomhoz

- Hirdetés -
kep 2023 01 16 122245064 Ő a világ legmagasabb nője 26 éves, és már öt rekordot állított fel

Szerencsém volt, hogy sok támogatást kaptam a családomtól, és amikor nagyon fiatal voltam, a szüleim olyan felfogásra tanítottak, amely segít abban, hogy különleges embernek tekintsem magam. Ezért soha nem gondoltam magam beteg embernek. Tényleg sokat segített.

kep 2023 01 16 122259247 Ő a világ legmagasabb nője 26 éves, és már öt rekordot állított fel

Azt akarom mondani mindenkinek, aki küzd a másságával, soha, soha, soha, soha ne add fel, és soha ne hagyd abba, hogy higgy magadban. Biztos vagyok benne, hogy képes leszel változtatni ezen a világon

kep 2023 01 16 122440896 Ő a világ legmagasabb nője 26 éves, és már öt rekordot állított fel

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!