„Oroszországnak Európa a valódi célja” – figyelmeztet mindenkit az ukrán elnök

- Hirdetés -

Ukrajna elnöke az olasz parlamenti képviselőknek mondott külön beszédében azt mondta, hogy Oroszország Ukrajnán keresztül akar bejutni Európába. Ezenkívül segítségért fohászkodik, és további szankciók bevezetését kérte Oroszországgal szemben, amelyek megakadályozhatják Vlagyimir Putyin ámokfutását.

Zelenszkij figyelmezteti az olaszokat

Ukrajna elnöke arra figyelmeztette a beszédében az olaszokat, hogy „Ukrajna egy kapu az orosz hadsereg számára, amely be akar lépni Európába…”

„Európa a céljuk. Be akarnak lépni az életedbe, irányítani a politikád, és le akarják rombolni a demokrácia, az emberi jogok és a szabadság értékeit.”

Zelenszkij a beszédében arra a szörnyű pusztításra utalt, amelyet az orosz csapatok okoztak Ukrajnában, pontosabban Mariupolban. Putyin hadseregének fellépését a németeket által megszállt országokban folytatott terrorhoz hasonlította.

Az orosz invázió ártatlan családokat tesz tönkre. Háború pusztít az ukrán városokban. Egyik-másik már teljesen elpusztult. Mariupolban nincs más, csak romok. Egy félmillió lakosú város volt.

kep 2022 03 24 173832 "Oroszországnak Európa a valódi célja" - figyelmeztet mindenkit az ukrán elnök

Az elnök azt is hozzátette, hogy az orosz ukrajnai invázió következtében a hivatalos statisztikák szerint eddig 117 gyermek vesztette életét.

Ukrajna elnöke utalt a közelmúlt eseményeire és a COVID-19 világjárványra is. Valószínűleg azt hitte, hogy így képes lesz meggyőzni az olaszokat határozottabb döntések meghozataláról és még több támogatásról.

Az ukránok közel álltak az olaszokhoz a járvány idején. Orvosokat küldtünk nektek, az olaszok pedig segítettek árvíz idején.

- Hirdetés -
kep 2022 03 24 173929 "Oroszországnak Európa a valódi célja" - figyelmeztet mindenkit az ukrán elnök

Zelenszkij hozzátette, hogy ha semmi sem változik, a háború vége utáni ukrajnai helyzet tragikus lesz. Mint megjegyezte, „élelmiszerválság fenyeget bennünket”, ami más országokra is vonatkozott. Azzal érvelt, hogy Ukrajna a világ egyik legnagyobb kukorica-, olaj- és búzaszállítója.

Ukrajna elnökének beszédét az olasz politikusok vastapssal fogadták.

kep 2022 03 24 174028 "Oroszországnak Európa a valódi célja" - figyelmeztet mindenkit az ukrán elnök

Olaszország miniszterelnöke: Ukrajna nemcsak önmagát védi, hanem békénket, szabadságunkat és biztonságunkat is

- Hirdetés -

Volodimir Zelenszkij beszéde után Mario Draghi olasz miniszterelnök vette át a szót. Beszédében nagyra értékelte Ukrajna hozzáállását, amely megvédi egész Európát. Arról is biztosította őket, hogy az olaszok azt akarják, hogy Ukrajna csatlakozzon az Európai Unióhoz.

kep 2022 03 24 173858 "Oroszországnak Európa a valódi célja" - figyelmeztet mindenkit az ukrán elnök

Ukrajna nemcsak önmagát védi, hanem a mi békénket, szabadságunkat és biztonságunkat is. Minden polgárunk mellettetek áll. A Putyin elnök kegyetlensége szembeni ellenállásuk hősies.

Az olasz miniszterelnök tájékoztatott a már meghozott döntésekről is, pl. az orosz oligarchák vagyonának befagyasztásáról összesen 800 millió euró értékben.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!